Een van de foto's waarmee fotograaf Rob Pluijm de vakprijs zilveren Imaginem Master Award won. Pluijm omschrijft de fotoserie zelf als 'FineArt'. Meer over de fotograaf staat op www.robpluijm.nl.
Een van de foto's waarmee fotograaf Rob Pluijm de vakprijs zilveren Imaginem Master Award won. Pluijm omschrijft de fotoserie zelf als 'FineArt'. Meer over de fotograaf staat op www.robpluijm.nl. (Foto: )

Pluim voor fotograaf Rob Pluijm

RAVENSTEIN - Fotograaf Rob Pluijm uit Ravenstein heeft maandag 17 juni de zilveren Imaginem Master Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het zomercongres van het 'Master Photographers Network', dat in Almere werd gehouden.

Alle leden van het landelijke netwerk van fotografen konden meedoen met een fotoserie. Van tien nominaties weden de beste inzendingen onderscheiden met een gouden, een zilveren en een bronzen award.

Pluijm kreeg de prijs voor een serie van vijf foto's die hij zelf als FineArt omschrijft. Met dat nieuwe concept zoekt hij het raakvlak van kunst en fotografie. Hij houdt met zijn FineArt-werk regelmatig exposities en zijn studio in Ravenstein is de laatste tijd steeds meer op een galerie gaan lijken. Dat Pluijm, vooral bekend als portretfotograaf, juist met deze foto's een prijs won, maakte hem extra blij. "Het is heel fijn om te merken dat de jury dit werk waardeert. Het niveau van de foto's was dit jaar extreem hoog. Ik ben daarom extra trots met deze zilveren award", vertelt de fotograaf.

Pluijm valt niet voor het eerst in de prijzen. In 2016 werd hij door de Federation of European Professional Photographers (FEP) uitgeroepen tot Qualified European Photographer. Eind 2013 kwalificeerde hij zich op nationaal niveau als Silver Master en werd zijn portfolio bekroond met de Award voor het beste portfolio van dat jaar.

Meer berichten