Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Pixabay / Michael Gaida)

Fietsen in centrum mag met ontheffing

OSS - Sinds 1 juni is het centrum van Oss verboden terrein voor fietsen. Dat wil zeggen, rijdende fietsen met iemand erop. Want met de fiets aan de hand lopen door het centrum, dat mag nog wel. Het gemeentebestuur van Oss maakt nu nóg een uitzondering: ook mensen met een fysieke beperking, die afhankelijk zijn van een fiets, kunnen een ontheffing aanvragen om toch door het centrum de mogen fietsen.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten. Dat het gemeentebestuur tot die beslissing is gekomen, heeft meerdere redenen. Het begon met een aantal verzoeken van inwoners die om een uitzondering vroegen, omdat ze minder goed kunnen lopen en aangeven afhankelijk te zijn van de fiets. De gemeente vindt het belangrijk dat het centrum voor iedereen toegankelijk is, ook de winkels in het voetgangersgebied. Oss wil maatwerk leveren door voor deze groep mensen met fysieke beperking een uitzondering te maken. Daarmee sluit de gemeente Oss aan op haar beleid van voor 2014, toen ook een fietsverbod van kracht was in het voetgangersgebied. Ook toen waren er ontheffingen voor mensen die dat aantoonbaar nodig hadden.

Wie een ontheffing wil, moet een schriftelijke motivatie indienen, ondersteund door een doktersadvies van een onafhankelijke arts. Inwoners die een ontheffing van vóór 2014 kunnen overleggen, komen direct in aanmerking.

Meer berichten