Osse inbreng komt onder andere van Bussel Skate Crew, een rapcollectief bestaande uit negen jonge jongens uit Oss. Ze kennen elkaar via het skaten in Oss en zijn daarna creatieve dingen gaan ondernemen.
Osse inbreng komt onder andere van Bussel Skate Crew, een rapcollectief bestaande uit negen jonge jongens uit Oss. Ze kennen elkaar via het skaten in Oss en zijn daarna creatieve dingen gaan ondernemen. (Foto: )

Muze Misse mixt grote namen met lokaal talent

OSS - Het Osse festival Muze Misse vult zondag 7 juli het Jan Cunenpark met muziek, van grote, gevestigde artiesten én van opkomend talent van eigen bodem. Zo delen Frans Bauer en Van Dik Hout het podium met de Osse hiphop-formatie Bussel Skate Crew, de Heesche songwriter Mick Stender en de band Navarone, met Osse bassist Bram Versteeg.

Het festivalterrein achter het Museum Jan Cunen opent om 11.30 uur, een uurtje later trapt de eerste artiest af. Volkszanger Frans Bauer wordt opgevolgd door zangeres Famke Louise, de Osse Bussel Skate Crew, pop-, funk-, rap- en R&B-band Rilan & The Bombardiers, Mick Stender, Glennis Grace, Van Dik Hout, R&B-band Van de Ven Band, de band Navarone en als afsluitende act The Memphis Maniacs.

BSC
Osse inbreng komt dus onder andere van Bussel Skate Crew, kortweg BSC, een rapcollectief bestaande uit negen jonge jongens uit Oss. 'Also known as' 'Chiraq aan de Maas': LeBrain, Leftlane, Lil Ging, Tonti Saaf, Lil Waterboy, FreeChandell, Sckripton, Losse Brakka en DJ Pater Wijkie. De jongens hebben elkaar leren kennen via het skaten in Oss en zijn daarna creatieve dingen gaan ondernemen. Met genoeg inspiratie, maar een gebrek aan platform richtten ze Kilojoule op. Onder dat label produceren de jongens hun muziek, videoclips en zelfs kleding.

Mick Stender
Uit Heesch komt de 21-jarige songwriter Mick Stender, die americana en alternatieve country maakt. Het dagelijkse leven inspireert hem om zijn verhaal te vertellen via het schrijven van songs. Samen met zijn band brengt Mick veelzeggende teksten, snoeiharde solo's en een strakke ritmesectie.

Kaarten voor het festival zijn te koop via de website van Muze Misse. Op die website staan ook de huisregels en randactiviteiten, waaronder bezigheden voor de allerjongste bezoekers. Ook staan er tips, bijvoorbeeld over de reiswijze: rond het festivalterrein is amper parkeergelegenheid. Parkeren kan bij de Raadhuislaan, maar met de fiets komen is verstandiger. Meer info op www.muzemisse.nl.

Meer berichten