Zoveel te doen op de kermis in Berghem

BERGHEM - Met nieuwe en oude vertrouwde attracties, een feesttentprogramma en dertig activiteiten eromheen behoort de kermis in Berghem tot een van de meest veelzijdige onder de kerkdorpen. Van vrijdag 12 juli tot en met dinsdag 16 juli is er vermaak en iedere dag gratis toegang tot de feesttent.

Nieuw dit jaar is de prikkelarme kermis op zondag. Tussen 12.30 tot 14.00 uur is de muziek alleen op de achtergrond te horen, zijn er geen felle lichten te bekennen, draaien attracties een tikje langzamer en worden de welbekende jingles voor later bewaard "Hierdoor kunnen de allerkleinsten, maar ook kinderen en volwassenen met een beperking die anders nooit zouden komen toch genieten van de kermis", aldus een trotse organisatie.

De nacht van Berghem
De aftrap van de kermis is vrijdag 12 juli 's avonds in de feesttent, voor iedereen die zo houdt van Bergs zangtalent. De tent is geopend van 20.00 tot 01.00 uur. De attracties gaan pas op zaterdag open.

Kinderkermis
"Daar waar we het allemaal voor doen", aldus de organisatie. Zaterdag 13 juli start de Kinderkermis om 14.00 en staan de kinderen in het middelpunt. Zo kunnen ze tussen 15.00 en 17.00 hun actiemunten inzetten, is er een clown en om 18.00 uur een goochelaar. 's Avonds om 20.00 gaat de tent open en speelt coverband House of Rock, afgewisseld met DJ Sonny.

Friends & Family
De kermiszondag is voor 'Friends & Family', het vaste kermisprogramma met attracties, een terras en veel activiteiten. De dag start met een wandeltocht, gevolgd door de prikkelarme kermis van 12.30 tot 14.00 uur. De regionale bands Dude, Crazy Cadillac en Factor 3 spelen vanaf 14.00 uur bij het terras en in de feesttent.

Hollandse avond
Maandag 15 juli gaan kinderen vanaf 6 jaar op pad met het duo Theo en Willem. In een grote stoet lopen de kids met dé entertainers van Berghem anderhalf uur lang over de kermis. Ze gaan in alle attracties en krijgen ook nog wat te eten en te drinken. De kosten zijn 7,50 euro per kind en inschrijven kan, zolang het nog niet vol zit, via bestuur@berghemevents.nl voor drie tijdstippen die middag: 15.00, 16.15 en 17.30 uur. Voor kinderen uit Berghem, maar ook uit Oss en alle dorpen er omheen. Ouders zijn er trouwens verboden, die kunnen zich vermaken op het terras of op de braderie. 's Avonds zingen in de feesttent John West en Nelis Leeman.

Q-Music Foute Party
Op de laatste kermisdag is er om 13.30 uur een kinderbingo waar kinderen gratis aan mee kunnen doen. Om de kermis knallend af te sluiten is 's avonds de Foute Party van radiostation Q-Music, verkleden mag, en een vuurwerkshow.

Meer actuele informatie is te vinden op de facebookpagina van Kermis Berghem.

Meer berichten