De tafels bij Natuurcentrum de Maashorst worden gedekt voor een maaltijd met producten van de bio-boer en uit de natuur.
De tafels bij Natuurcentrum de Maashorst worden gedekt voor een maaltijd met producten van de bio-boer en uit de natuur. (Foto: )

De natuur als voorraadkast bij Natuurcentrum de Maashorst

NISTELRODE - Gidsen van Natuurcentrum De Maashorst gaan zondag 14 juli op zoek naar lekkers uit de natuur. Er wordt een bezoek gebracht aan de overburen van het natuurcentrum, een bio-boer, waar koeien en kippen te zien zijn. De boer vertelt hoe ze verzorgd worden en hoe ze leven, wat ze ons geven en wat er van gemaakt wordt. Enkele producten hiervan worden mee terug genomen naar het natuurcentrum in Nistelrode.

Daarna gaan de deelnemers op zoek naar eetbare planten in de natuur en kijken ze samen met de gids wat daarvan meegenomen kan worden. Met al dit lekkers wordt een gerechtje gemaakt dat wordt opgesmuld in de picknickweide van het natuurcentrum aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode.

Handen uit de mouwen
De bio-boer vertelt over zijn werk, zijn dieren en zijn producten. Wat eten de dieren, wat geven ze ons, zijn er al eitjes van de kippen en leggen die het hele jaar door eieren? Die vragen kunnen gesteld worden aan de bio-boer. De deelnemers mogen wat producten meenemen en op het natuurcentrum gaan zij er iets smakelijks van maken. Voordat dat zover is, gaan ze een stukje het bos in om te kijken of daar ook nog wat eetbare planten te vinden zijn. De gidsen weten wat veilig mee te nemen is en wat beter in het bos kan blijven. Terug bij het natuurcentrum gaan de handen uit de mouwen en wordt iets lekkers gemaakt van alles wat verzameld is.

Wie mee wil doen aan deze activiteit van het natuurcentrum, kan een plekje reserveren via de website van Natuurcentrum De Maashorst, of bellen naar 0412-611945. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol is vol. Deelname kost 5 euro per persoon.

Volgende activiteit
Na zondag 14 juli is er zondag 4 augustus een geleide wandeling over de Maashorst naar de wisenten de volgende activiteit op de planning. Aanmelden voor die tocht kan ook via de website van Natuurcentrum de Maashorst.

Meer berichten