Burgemeester Wobine Buijs kan het niet laten om een steentje mee te leggen bij het rummikub. "Ik hou zelf ook enorm van spelletjes", zegt ze.
Burgemeester Wobine Buijs kan het niet laten om een steentje mee te leggen bij het rummikub. "Ik hou zelf ook enorm van spelletjes", zegt ze. (Foto: )

Berghse Tafel is meer dan spel

BERGHEM - Aan de Berghse Tafel schoof afgelopen donderdag hoog bezoek. Burgemeester Wobine Buijs bezocht een speciale editie van het wekelijkse samenkomen in De Berchplaets in Berghem, waar ze het eerste exemplaar kreeg van een boekje over de Berghse Tafel. Buijs liet zien te begrijpen welke rol de tafel vervult, door met de dames een rummikubje mee te leggen.

De Berghse Tafel is een wekelijks samenkomen in De Berchplaets, waar iedereen die maar wil kan binnenlopen en aanschuiven. Sommige bezoekers spelen samen spelletjes zoals rummikub of schaak. De Berghse Tafel levert ook initiatieven op, zoals eetclubs, bezoekjes aan concerten en andere uitstapjes. Inmiddels zien veel bezoekers elkaar dus ook buiten de Berghse Tafel om, en dat was precies de bedoeling.

Rummikub
Om meer bekendheid te geven aan de Berghse Tafel en het tweejarig jubileum te vieren, is een boekje uitgebracht waarvan burgemeester Buijs het eerste exemplaar in ontvangst nam. Voordat dat zover was, bemoeide ze zich tot grote hilariteit van de spelers met een potje rummikub dat op tafel lag. "Ik begrijp u best", zei burgemeester Buijs. "Ik hou zelf ook enorm van spelletjes, dat ziet u. Maar als dan de kinderen het huis uit gaan, kan dat niet meer zo vaak. Het is heel fijn dat u dat hier samen met elkaar kunt doen.''

Vraag en aanbod van hulp
De organisatie achter de Berghse Tafel is BerghsLeven, die wil bemiddelen in hulpvraag- en aanbod. BerghsLeven ziet voor zichzelf een rol een maatschappij die steeds meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid vraagt. Volgens de organisatie is het lang niet altijd makkelijk alle klussen zelf te klaren, terwijl er anderzijds genoeg mensen zijn die best eens iemand willen helpen. Dat kan variëren van met iemand een boodschap doen, in de tuin helpen of een lift naar het ziekenhuis. Meer info staat op www.berghsleven.nl.

Meer berichten