Dragonballers nemen de beker in ontvangst als Nederlands Kampioen 3x3 U11 (foto: R. de Korte)
Dragonballers nemen de beker in ontvangst als Nederlands Kampioen 3x3 U11 (foto: R. de Korte) (Foto: R. de Korte)

Lennon van Caam wint goud op NK 3x3 basketbal

Lennon van Caam, 9 jaar en woonachtig in Geffen heeft met zijn team de Nederlandse titel 3x3 basketbal behaald.

Na twee keer een eerste plaats te hebben behaald tijdens de voorrondes in Amersfoort en Utrecht staan de Masters Finals in Amsterdam op 19 en 20 juli op het programma voor Keandro de Korte, Merijn Evers, Lennon van Caam en Tielenaar Marcus Geurtsen.

Deze vier jonge basketballers spelend voor TBG Dragons uit Nijmegen binden de strijd aan met teams uit Rotterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Almere in de U11 klasse.

Het 3x3 basketbal is met een opmars bezig en wint aan populariteit. Het is een snelle vorm van basketbal, waar een wedstrijd 10 minuten duurt, er continue wordt gespeeld en er niet mag worden gecoacht.

Het Nederlands mannen team hoort bij de wereldtop. De jeugd sluit daarop aan. Dit maakt de prestatie van de jonge Dragonballers dan ook extra bijzonder.

De finale die werd bereikt na een aantal poulewedstrijden werd gespeeld tegen MBCA Downtown, het team waarvan eerder nog werd verloren. Deze keer speelden de Dragonballers hun eigen spel en laten deze jonge spelers zich niet meeslepen in de hecktiek om het veld heen. De Dragonballers sloegen een gaatje van 4-5 punten en die voorsprong gaven ze niet meer af. Met een 16-7 eindstand zijn de Dragonballers Nederlands Kampioen 3x3 geworden. Een titel om trots op te zijn.

Meer berichten