Gewapend met spackmes en raapspaan laat Jeffrey Stuiver in Kazan zien wat hij waard is op het WK voor beroepen.
Gewapend met spackmes en raapspaan laat Jeffrey Stuiver in Kazan zien wat hij waard is op het WK voor beroepen. (Foto: )

Osse stukadoor Jeffrey Stuiver stuukt door op WK voor beroepen

OSS - Nationaal kampioen 'Plastering' Jeffrey Stuiver uit Oss vertegenwoordigt Nederland van 22 tot en met 27 augustus in het Russische Kazan op het 'WK voor beroepen'. Jeffrey leert bij Koning Willem I College en werkt bij Stucadoorsbedrijf R. van der Heijden B.V. Hij heeft zich via voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes voor het wereldkampioenschap geplaatst.

Jeffrey maakt deel uit van Team Nederland: dertig talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak. In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim zestig landen die zijn aangesloten bij WorldSkills International. Verdeeld over 56 beroepen strijden ze voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

WorldSkills Netherlands vestigt de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren, onder andere door het ontwikkelen en organiseren van evenementen en vakwedstrijden. In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.

Meer berichten