Wandelen over de hei van De Maashorst
Wandelen over de hei van De Maashorst (Foto: Frank van Dorst)

Afstandswandelen over De Maashorst

SCHAIJK - IVN Oss houdt zondag 18 augustus een natuurwandeling door bos en hei van De Maashorst. Onder begeleiding van een natuurgids wordt er een tocht van circa 15 kilometer afgelegd. De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats tegenover Boshut/camping Hartje Groen aan de Udensedreef in Schaijk.

Volgens IVN Oss is het gevarieerde en uitgestrekte natuurgebied De Maashorst uitstekend geschikt om een lange wandeling over te maken. Normaal zijn de wandelingen van IVN Oss 4 tot 7 kilometer, maar nu dus wat meer: 15 kilometer. Tijdens de wandeling loopt men door bossen, zowel naald- als gemengde bossen, graslanden en heide, langs een enkele beek, meerdere vennen en over zandpaden of soms over een zogenaamd ‘koe-paadje’. Half augustus staat de heide in bloei. Tijdens de wandeling lopen deelnemers door verschillende heidegebieden. De natuurgidsen vertellen onderweg over het gebied en de dieren en planten die ze aantreffen.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 5 uur en is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat ook dwars door bospercelen en heideterreinen gewandeld wordt. Stevige wandelschoenen zijn aangeraden, net als wat te eten en te drinken voor onderweg.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss staat op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

Meer berichten