Wie goed voorbereid wil meedoen met de 7-Heuvelenloop in het weekend van 16 en 17 november, kan zich aanmelden voor de hardloopcursus van AV OSS '78.
Wie goed voorbereid wil meedoen met de 7-Heuvelenloop in het weekend van 16 en 17 november, kan zich aanmelden voor de hardloopcursus van AV OSS '78. (Foto: Andy Astfalck)

Lopen kun je leren bij Run to the start van AV Oss'78

OSS - Bij AV Oss '78 start woensdag 21 augustus de hardloopcursus Run to the start. Deze cursus bereidt in drie maanden tijd voor op deelname aan de 7-Heuvelenloop in Nijmegen (7 of 15 kilometer). Een trainer helpt deelnemers om op een leuke en verantwoorde manier hun hardloopdoel te bereiken.

De cursus wordt verzorgd door een trainer die deelnemers veertien weken lang begeleidt en coacht. Ze leren de juiste loophouding- en techniek, er is aandacht voor spierversterking, uithoudingsvermogen, blessurepreventie en voeding. Lopers trainen een keer per week met een groep en daarnaast een of twee keer per week zelfstandig, op basis van een trainingsschema.

De trainingen zijn op woensdag van 18.00 tot 19.15 uur en van 19.30 uur tot 20.45 uur op de atletiekbaan van AV Oss '78 op Sportpark de Rusheuvel in Oss. Deelname kost 49 euro, inclusief video-opnamen en een hartslagtest. De 7-Heuvelenloop wedstrijd te Nijmegen is op zaterdagavond 16 november over 7 kilometer en zondag 17 november over 15 kilometer.

Aanmelden kan per e-mail naar RTTS@avoss78.nl, onder vermelding van naam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer en voorkeur voor trainingstijdstip. Meer info staat op www.avoss78.nl.

Meer berichten