De silent disco is altijd een succes op het Hoessenbosch Festival. Vandaar heeft de organisatie het aantal koptelefoons opgekrikt van 100 naar 250. Het bos blijft stil, terwijl muziek op de oren staat.
De silent disco is altijd een succes op het Hoessenbosch Festival. Vandaar heeft de organisatie het aantal koptelefoons opgekrikt van 100 naar 250. Het bos blijft stil, terwijl muziek op de oren staat. (Foto: )

Hakken, housen, hossen op Hoessenbosch Festival

BERGHEM - Hoe maak je een festival nog beter dan vorig jaar? Codewoord: 'meer'. Meer eten, meer muziek en meer koptelefoons voor de silent disco op het Hoessenbosch Festival, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Het festival is een muzikaal evenement in de bossen van Berghem bij openluchttheater Hoessenbosch, met verschillende muziekgenres. Van Nederlandstalig tot house, van palingpop tot hardstyle.

Onbescheiden noemt de organisatie het festival een 'unieke beleving in het bos'. Niet alleen de muziek zelf, maar al de andere bijbehorende activiteiten, grappige dingetjes, activiteiten die je mee moet maken, maken dit festival tot een waar belevingsfestival, zegt organisatie Berghem Events.

Diversiteit
Op beide avonden treden Nederlandstalige artiesten op, is er een band en zijn er dj's. George Baker, de Corona's, Daredevils, Mental Theo, Ruthless, Django Wagner, Stuk, the Allstarz zijn een greep uit de artiesten. Door de diversiteit aan artiesten en genres is Hoessenbosch Festival een festival voor iedere doelgroep en leeftijdscategorie. Gedurende beide avonden is het terrein van 19.00 tot 01.00 geopend voor de bezoeker. Naar verwachting zullen zo'n 2.500 tot 3.000 mensen het terrein bezoeken, elke avond.

Kindermiddag
Het Hoessenbosch Festival heeft zaterdag 31 augustus van 11.00 tot 17.00 uur een kindermiddag met meer dan veertig activiteiten in en rondom de bossen. De kinderen kunnen cupcakes bakken, een tokkelbaan bewandelen, vogelhuisjes knutselen, hun haren laten doen, geschminkt worden en meer. Daarnaast worden er optredens verzorgd door onder andere Joris Brukx en Poppentheater Ronzebons. De kindermiddag wordt dit jaar afgesloten met een roofvogelshow om 17.00 uur. Naar verwachting zullen zo'n 1.250 kinderen uit Oss en omgeving de kindermiddag met hun ouders bezoeken.

Kaarten voor het evenement zijn te koop via de website van het Hoessenbosch Festival. Ook kaarten voor de kindermiddag zijn daar te koop.

Meer berichten