De Velvet Roses verheugen zich op hun optreden bij het 24-Uurs Solexrace Festival en zijn er klaar voor. Foto: Wendy van Lijssel
De Velvet Roses verheugen zich op hun optreden bij het 24-Uurs Solexrace Festival en zijn er klaar voor. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

The Velvet Roses zijn er klaar voor: "We maken een supervét feest"

HEESCH - "We maken er een super vét feest van wat je niet wilt missen." Dat belooft zanger Mick van Haaren als woordvoerder namens de band The Velvet Roses uit Heesch. Zij spelen zondag 25 augustus van 13.00 uur tot 14.25 uur in de Solexracetent tijdens het 24-Uurs Solexrace Festival dat van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus gehouden wordt aan de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther. Onder het motto 'Stilstaan is geen optie', gaat het dak eraf!

Door Wendy van Lijssel

Sinds enkele jaren vormen drummer Thijs Bedeaux, bassist Ravéreau Paal, gitarist Kees Duyts, toetsenist/gitarist Dirk van Kronenburg en zanger/gitarist Mick van Haaren de band The Velvet Roses. De mannen zijn eigenlijk stuk voor stuk muzikanten pur sang die vóór genoemde band hun sporen al elders verdienden en (bijna) allemaal een opleiding volgden tot artiest. "Met uitzondering van Dirk, want die speelt van nature al goed, hebben we allemaal een artiestenopleiding gevolgd", vertelt Mick van Haaren. "Daar kennen we elkaar ook van. Dirk en ik speelden vijf jaar in een andere band. Nadat deze ter ziele ging, hebben we Thijs, Ravéreau en Kees gevraagd en The Velvet Roses opgericht."

Van alles wat
Volgens de zanger is met een repertoire van bekende hits van toen en nu in eigenlijk alle genres voortgeborduurd op waar de andere band stopte. "Wij spelen echt van AC/DC, Rowwen Hèze tot Lil Kleine, André Hazes en Elvis Presley. Van rock, feest, rap, hip hop Nederlandstalig tot pop, rock 'n roll, funk en soul.", somt Mick op.

Wijde wereld
De band zet dus breed in en weet daarmee altijd, om maar eens in termen te blijven, de juiste snaar te raken. "Nadat we begonnen hebben we eerst een tijdje vooral op besloten feesten gespeeld om te ervaren, ruiken en proeven welke muziek het beste aanslaat en het publiek echt van uit zijn plaat gaat", vertelt Mick. Hoewel besloten feesten niet in de ban zijn gedaan is de band aansluitend de 'wijde wereld' ingetrokken.

Up to date
Mick enthousiast: "We spelen echt van Friesland tot in Limburg. Daarbij wordt de setlist regelmatig bijgesteld want: "Soms is een nummer slechts tijdelijk een hit. Die spelen we dan even om het aansluitend te vervangen. Daarmee zorgen we up to date te zijn, maar ook dat publiek dat ons eerder al hoorde, niet elke keer hetzelfde voorgeschoteld krijgen. Dat houdt het voor hen en ook voor ons leuk", klinkt het vastbesloten.

Grootste act
Hoewel er intussen een mooi cv is opgebouwd, verheugen de heren zich op hun optreden tijdens het 24-Uurs Solexrace Festival. "Dit is precies wat we (ook) graag doen. Uitpakken op een groot festival en dan gelijk op één van de mainstages (er zijn er twee, red.) We maken er een supervet feest van wat je niet wilt missen", overtuigt Mick. Dan eerlijk: "Dit wordt voor ons het grootste wat we tot heden gedaan hebben. We verheugen ons erop en zijn er klaar voor."

Voor meer informatie over het festival en ticketverkoop is er de website.

Meer berichten