Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC
Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Zwanenberg

OSS - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat hier gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Oss: www.bhic.nl/oss, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Van worstenstopper tot kamerlid: in Oss kan het. Dan is een fabriek zoals die van Zwanenberg misschien de ideale plaats om te beginnen, maar als het daar niet lukt: geen nood. Keus genoeg voor een aankomend politicus, hier in Oss… Het enige dat wij van dit plaatje weten is dat dit een Zwanenbergvestiging in de Gasstraat is. Wat er in het gebouw gebeurde, weten we niet: was het de fabriek, was het de opslag of waren hier de kantoren gevestigd? Deze foto is pas een jaartje of 30 oud, dus het moet in Oss nog wemelen van de mensen die levendige herinneringen aan dit gebouw hebben. Weet jij meer? Iedere herinnering is welkom. We horen dan ook graag van je. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Oss: ga daarvoor naar www.bhic.nl/oss, kies voor 'Oss' en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op een vorige foto? Ga dan naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Oss'. Foto: Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC

Meer berichten