Foto: Pixabay

De weg naar vrijheid op het toneel

RAVENSTEIN - Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding van Brabant. Dat gebeurt onder andere medio september in Ravenstein met een speciaal voor KBO-Brabant geschreven toneelspel, genaamd 'De weg naar vrijheid'. Het is een realistisch toneelspel over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Het op Brabant gerichte stuk is aangevuld met gebeurtenissen uit onze regio. De kaartverkoop gaat zaterdag 31 augustus van start.

Sommigen hebben de oorlog meegemaakt en zijn deze tijd nooit vergeten. Anderen zijn kort na de oorlog grootgebracht en hebben de waarde van vrijheid van kinds af aan meegekregen. 'De weg naar vrijheid' heeft vele slachtoffers gekend en mag alleen daarom al nooit vergeten worden. Door nu opnieuw jongeren en jongvolwassenen er bij te betrekken blijven de herinneringen levend. Zij leren zo over de waarde van vrijheid en tevens over de Brabantse en lokale geschiedenis.

Spelers uit de regio
Het toneelstuk wordt opgevoerd door een samenwerking van KBO-Ravenstein, KBO-Herpen en KBO-Overlangel. Als kleine maar gedreven verenigingen brengen ze het toneelstuk met spelers uit de hele voormalig gemeente Ravenstein. Het totale toneelgezelschap van ouderen en jongeren met figuranten bestaat uit circa zestig personen van alle leeftijdsgroepen.

Voorstellingen
De samenwerkende KBO's spelen het toneelstuk op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september in drie middagvoorstellingen en twee avond-voorstellingen. Met een voorstelling op vrijdagmiddag maakt de lokale schooljeugd kennis met het oorlogsverhaal. Daarna is het toneelstuk 's avonds om 20.00 uur te zien, zaterdag 14 september om 14.30 en 20.00 uur en zondag 15 september om 14.30 uur bij gemeenschapshuis Vidi Reo in Ravenstein.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start zaterdag 31 augustus bij Vidi Reo. Kaarten zijn daar zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur te koop en op maandag 2 september tussen 19.00 en 21.00 uur. Kaarten voor de voorstelling 'De weg naar Vrijheid' kosten 5 euro, inclusief een consumptie. Per voorstelling is er plaats voor honderdvijftig toeschouwers. Ook zijn de kaarten vanaf zaterdag 31 augustus te koop bij Warenhuis Ad van den Oever, aan de Rogstraat 29 in Herpen.

Voor die tijd kunnen kaarten in de voorverkoop gereserveerd worden via de e-mail, op e-mailadres rini.arts@ziggo.nl. Wie niet in het bezit is van een computer, kan bellen naar Rini Arts op telefoonnummer 06-573 244 84. De KBO's laten tot slot weten de komst van inwoners en naasten te waarden en hen graag een mooi en tevens educatief stuk tonen.

Meer berichten