Foto: fotograaf onbekend, collectie BHIC
Foto: fotograaf onbekend, collectie BHIC (Foto: fotograaf onbekend, collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: De Kindheidsoptocht

MAREN-KESSEL – Van deze foto uit Maren-Kessel vermoeden wij dat het een Kindheidsoptocht is. De foto is duidelijk oud, misschien wel 100 jaar. Wellicht is het daarom wat optimistisch om naar de namen te vragen, maar de dame rechts vooraan trekt onze aandacht: zij lijkt een wat donkerder huidskleur te hebben dat de gemiddelde bewoner van Maren-Kessel 100 jaar geleden en zal een opvallende persoon geweest zijn die misschien nog voortleeft in het collectieve geheugen van het dorp.

Hopelijk kan iemand ons vertellen wie zij was en aan de hand daarvan wanneer deze foto genomen kan zijn. Maar ook als deze foto nieuwer is dan wij denken en jij ons er veel meer over kunt vertellen, horen we natuurlijk graag van je. Iedere herinnering naar aanleiding van deze foto is welkom. Vertel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Maren-Kessel: www.bhic.nl/alem-maren-en-kessel en kijk bij 'Kijk naar Toen'.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Maren-Kessel: www.bhic.nl/alem-maren-en-kessel, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten