Foto: Hans van Oosterhoudt

Ossenaren in de drukste treinen; Ns deelt koffie uit

OSS - Twee van de drukste treinen van NS vertrekken in Oss. De dagelijkse sprinters van 07.43 en 8.13 uur zijn populair bij scholieren en studenten die uitstappen bij NS Station 's Hertogenbosch Oost. Opmerkelijk genoeg is er een speciale spitstrein die om 08.00 uur vertrekt uit Oss, waarin het een stuk rustiger is. NS deelt in de ochtendspits van maandag 2 september gratis koffie uit aan reizigers op NS Station Oss die de drukste treinen liever aan zich voorbij laten gaan en de speciale rustige spitstrein pakken.

De twee sprinters in Oss zijn de enige treinen in de Top 15 van drukke treinen die buiten het weekend erg druk zijn. "Meer dan 80 procent van de reizigers in die sprinters is scholier of student. Zij willen niet te vroeg en niet te laat op school zijn en pakken deze treinen", zegt NS regiodirecteur Magdalena Piotrowska. "Toch is er een alternatief; de trein van acht uur. Dan ben je misschien wat vroeger op school, maar in de trein is het een stuk rustiger."

Om studenten en andere treinreizigers te verleiden om de spitstrein te nemen, deelt de NS maandag 2 september gratis koffie uit. Dat doet de NS in de speciale wachtzone tussen 07.30 en 09.00 uur. NS helpt drukte ook te vermijden via omroepberichten in de trein en op het station.

Meer berichten