Kees kookt uit principe altijd in zijn witte kokskleding.
Kees kookt uit principe altijd in zijn witte kokskleding. (Foto: )

Kookkunstenaar Kees kok bij Max-show 'Uit mijn keuken'

NEERLOON - Een stukje buiten Ravenstein, richting Keent ligt aan de rand van Neerloon onder aan de dijk het huisrestaurant van Kees Trommelen. Schilderachtiger kan haast niet, met de Maas vlakbij, een kerkje aan de overkant van de straat, een paar sfeervolle oude panden in de buurt, en als je het hek passeert natuurlijk het huisrestaurant zelf en de sfeervolle Loonse Schuur, waar je in het weekend in de theetuin heerlijk kunt lunchen. 'Eten bij Kees' is al jaren een begrip bij mensen die van lekker eten houden. Je kunt er met een groep familie en vrienden, van minimaal 6 personen genieten van een vijf-gangen menu inclusief wijnen voor een bedrag van rond de 55 euro. Kees Trommelen doet de rest: hij dekt de tafel, bereidt het eten, zorgt als fervent jager dat er altijd vers vlees op tafel komt en maakt van elk bord een plaatje.

Door Henk Ruurda

De faam van Kees is dan ook doorgedrongen tot Hilversum: "Ik kreeg begin van dit jaar een telefoontje of ik wilde meedoen met het programma 'Uit mijn keuken" van Omroep Max." In dat programma gaan 5 huisrestaurants bij elkaar op bezoek om van elkaars culinaire hoogstandjes te proeven en te kijken wat ze van elkaar kunnen leren. Uiteindelijk kiezen zij wie van hen de beste is.

Culinair recensente Petra Possel van het NRC is ook bij de beoordeling betrokken en haar stem geeft uiteindelijk de doorslag. Op 20 augustus bleek het huisrestaurant van Kees als het beste uit de bus te komen.

"Het was hartstikke leuk om mee te doen. Het kost heel wat tijd, er waren in totaal zeven opnamedagen voor nodig en van producent Endemol moesten alle vijf teams uit een koppel bestaan. Normaal werk ik in mijn eentje, maar als het druk is vorm ik een team met Anique van Os. Dat heb ik dus ook gedaan tijdens de opnames en dat is heel goed bevallen. Het ziet er allemaal heel rustig uit, maar je vergeet dat er minstens vijftien mensen van de filmcrew om je heen lopen terwijl je aan het koken en eten bent."

"We hadden heel veel succes met aspergesoep van asperges uit eigen tuin. Maar ook met mijn zelfgerookte ganzenborst als tussengerecht en een duo van reebiefstuk en wildzwijnrug als hoofdgerecht. Het nagerecht van rood fruit kwam ook grotendeels uit eigen tuin. Een puntje van kritiek was er wel: mijn medestrijders vonden ons huisrestaurant bijna té professioneel. Misschien wel omdat ik uit principe altijd witte kokskleding draag tijdens mijn werk!"

Voor meer informatie: www.etenbijkees.nl.

Meer berichten