Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC
Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Onzichtbaar in Lith

LITH - Op deze foto kijken we door het Engwijkpad in Lith, een van de kerkenpaadjes die het dorp doorkruisen. Zo'n pad is een echt kruip-door sluip-doorweggetje, waarmee je zonder één stap op de hoofdwegen te zetten ongezien van de ene naar de andere kant van het dorp kunt komen. Dat was nooit de bedoeling van deze steegjes, maar voor kinderen lijkt het ons prachtig.

Eindeloos spelen zonder angst voor passerende auto's, zwerven langs tuinen, appels bietsen of belletje trekken zonder ooit gezien te worden. Woonde jij aan zo'n pad, bijvoorbeeld in een van de huizen op deze foto, of heb je herinneringen aan jouw wandeltocht als kind over dit (of een soortgelijk) weggetje? We zijn benieuwd en nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw herinneringen via het digitale geschiedenisboekje over Lith: ga daarvoor naar de website www.bhic.nl/lith en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC

Kijk naar Toen
Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Lith: www.bhic.nl/lith, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Mathilde Min
Meer berichten