Op zaterdag 21 september om 21.00 uur treedt Camilla Blue op in de Groene Engel voor de release van de single When I get home van haar tweede album Yellow. Foto: Dick Hubertus
Op zaterdag 21 september om 21.00 uur treedt Camilla Blue op in de Groene Engel voor de release van de single When I get home van haar tweede album Yellow. Foto: Dick Hubertus (Foto: Dick Hubertus)

Camilla Blue kijkt uit naar concert in Groene Engel

OSS - Op deze ochtend is het nog rustig bij Groene Engel. Schoonmakers zijn in de weer in de grote zaal, het café en het restaurant. Lekker rustig en plaats genoeg dus voor een gesprek met Camilla Blue, artiestennaam van de in Lithoijen opgegroeide Joyce Deijnen. In het hoofd van Joyce is het echter allerminst rustig. Continue borrelen er creatieve ideeën op in haar brein. Afgelopen week is haar nieuwe single When I get home online gereleased en op zaterdag 21 september wordt dit gevierd met een concert bij Groene Engel.

Door Dick Hubertus

Bij de single When I get home hoort een videoclip die is opgenomen in de Megense Gevangentoren. Joyce vertelt: "Het is in feite een eerbetoon aan mijn pleegouders die me vanaf mijn tweede jaar in Lithoijen hebben opgevoed. In de clip help ik een kind te ontsnappen uit de toren: een volwassene die een kind met trauma's helpt, een metafoor van mijn eigen leven. Vorig jaar heb ik een online interview gegeven voor Jeugdzorg. Door dit interview voelde ik dat ik me wil inzetten voor Jeugdzorg, pleegouders en pleegkinderen in Nederland. Er is een groot tekort aan pleeggezinnen. Er hangt een negatief imago rond pleeg- en jeugdzorg. Daar moet verandering in komen. Daarom ben ik ook ambassadrice Pleegzorg van Stichting Oosterpoort geworden."

Verborgen helden
Joyce Deijnen vervolgt: "Inderdaad gaat het in 70 procent van de gevallen mis in pleeggezinnen. Maar in de publiciteit ligt veel te veel de nadruk op het negatieve. Dan snap ik dat er een groot tekort aan pleegouders ontstaat en er een grote wachtlijst is. Er gaat echter ook heel veel goed. Pleegouders zijn verborgen helden die kinderen een thuis, warmte en structuur bieden. Mijn nieuwe single When I get home is eigenlijk de eerste song die ik ooit schreef en dus al jaren op de plank ligt. Ik was er echter nog niet aan toe om hem uit te brengen omdat ik niet een zielig stempel op de problematiek wilde zetten, maar nu ben ik er klaar voor. Mooi vind ik de persoonlijke verhalen die pleegkinderen me sturen met verhalen over hun pleegouders."

Energiek en krachtig
Tijdens de vorige editie van Jazz in Duketown stond Joyce met haar band op het grote podium op de Parade. Verder trad ze onder andere op in Tivoli Vredeburg in Utrecht, de Pul in Uden en de Groene Engel. Ook was ze twee keer in 2017 te gast in het tv-programma Vrije Geluiden. De kritieken waren lovend en de optredens van Camilla Blue werden omschreven als energiek, krachtig, overtuigend en authentiek. Joyce muzikale voorbeelden zijn Nina Simone vanwege haar prachtige zang, Janis Joplin vanwege haar doorleefde rauwheid en Leonard Cohen als tekstdichter.

Expressieve alleskunner
Dat het bruist is Joyce Deijnens hoofd is niet verwonderlijk. Ze zegt: "Omdat ik alles zelf doe ben ik zowel zangeres, als muzikant, componist, arrangeur en manager. Verder schilder ik en ben bezig met de voorbereiding van een expositie van mijn werken die van 30 oktober tot 6 november gehouden wordt in de Marnixstraat in hartje Amsterdam. Kleuren zijn voor mij sowieso heel belangrijk. Ik componeer, schrijf, denk en communiceer met mijn bandleden in kleuren. Het zal wel komen door mijn grote aangeboren expressiviteit." Joyce woont tegenwoordig in Amsterdam en komt op zaterdag 21 september met haar vijf koppige band naar de Groene Engel. Dat is precies twee jaar na de presentatie van haar eerste album Blue. Behalve de nieuwe single When I get home, zal Camilla Blue nummers te spelen van haar nieuwe album Yellow.

Op zaterdag 21 september om 21.00 uur treedt Camilla Blue op in de Groene Engel voor de release van de single When I get home van haar tweede album Yellow.

Meer berichten