hand met kaars
hand met kaars (Foto: pixabay)

Voor iedereen die een kind kwijt is

Burgemeester Wobine Buijs opent vrijdag 20 september in het Elzeneindpark het herinneringsmonument Vlinderboek, dat troost moet bieden aan Ossenaren die een een kind verloren hebben. D-TV Oss Bernheze en Omroep Brabant zijn erbij om de onthulling van het monument live uit te zenden.

OSS - Aanleiding om een monument te ontwikkelen is het treinongeluk op 20 september 2018 waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Ossenaren gaven aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. In de periode daarna werd gemeente Oss door meerdere mensen benaderd die een persoonlijk verlies hebben geleden en graag een monument willen. Ouders die hun kind zijn verloren willen erkenning voor hun verdriet. Daarom heeft gemeente Oss er voor gekozen om een monument te ontwikkelen voor iedereen die een kind heeft verloren. Na de onthulling kan iedereen er een bezoek aan brengen, op eigen gelegenheid en op het moment dat het beste past.

Het is mogelijk om na de onthulling bloemen neer te leggen bij het monument dat ontworpen is door Sjef Hoogstede. Bloemen leggen bij het monument heeft de voorkeur boven knuffels en boven de locatie van Station West. De gemeente vraagt of men bloemen zonder plastic wil neerleggen.

Justin Stolwijk
Meer berichten