Foto:
Nader bekeken

Nader Bekeken: Fibromyalgie

  Column

Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft maar de spieren en het bindweefsel. Chronische pijn en stijfheid verspreidt zich over het hele lichaam zoals nek, heupen, schouders, handen, armen en benen. Maar ook spijsverteringsklachten, huidklachten, eczeem, droge ogen en droge mond horen bij de symptomen. Net als een tintelend en brandend gevoel in de ledematen, een afwijkend slaappatroon en daardoor chronisch oververmoeid en uitgeput.

Door Janny de Best van High Care 3000

De normale behandeling bestaat uit pijnstillers, fysiotherapie en slaapmedicatie. Een stap verder gaan ontstekingsremmers, morfineachtige preparaten en prednison. Wetenschappelijk lijkt er niet echt een doorbraak te zijn, alleen dat het disfunctioneren van het zenuwstelsel de oorzaak zou kunnen zijn.

Toch wordt er bij de reumavereniging over alternatieve behandelmethodes gesproken, middelen als groenlipmossel, kurkuma, zwarte bes en CBD-olie. En dat is nu precies wat ik bedoel; ga eens kijken naar je lijf, wat gaat er mis? Waarom is dit ziektebeeld zo in opmars?

Pijnlijke spieren en bindweefsel, slecht slapen? Bindweefsel wordt pijnlijk als het verzuurd is, dan gaat het tintelen en branden! Nog nooit ramen gezeemd, dat je armen zo zwaar worden dat je niet meer verder kunt? Of zover gelopen dat je benen niet meer kunnen, hoezo zure benen. Een marathonloper herkent dit wel. En slecht slapen, natuurlijk, 's nachts werken je ontgiftende organen het hardst, als die organen een probleem hebben wordt je wakker.

Vertel mij hoe laat je wakker wordt en ik vertel je welk orgaan een probleem heeft, dat heeft te maken met je orgaanklok, de klok die ook zorgt voor een jetlag. Om het even ingewikkeld te maken, je celwandpotentiaal is verminderd waardoor de mitochondriën niet meer goed kunnen werken. Vertaald: Het ballonnetje loopt leeg en daardoor wordt er geen energie meer aangemaakt. Oplossing: Bewegen en voeding aanpassen, tekorten aanvullen.

Gaat dit niet door de pijn dan kun je met acupunctuur en magneetvelden de ballonnetjes weer opblazen. Ook de adviezen van de reumavereniging met de kurkuma, zwarte bes, groenlipmossel en de CBD-olie doen wonderen.

Snapt u het nog? Zo niet, 16 juni geven we een gratis lezing over dit onderwerp bij High Care 3000 in Neerloon. Van 11.00 tot 12.30 uur bent u welkom, wel even aanmelden want vol is vol. Dat kan via tel. 0486-416530 of mail info@highcare.nl. Iedere maandag is er een inloopspreekuur van 13.00 tot 14.00 uur, ook hiervoor aanmelden graag.

Meer berichten