StockRock 2017

  Cultuur

Schaijk - Café-feesterij De Potter in Schaijk staat zaterdag 18 maart in het teken van rockmuziek; het is weer tijd voor Stockrock! De diehard Stockrocker ziet meteen dat dit jaarlijks terugkerende festival een maand eerder plaats vindt dan de afgelopen jaren het geval was, extra reden om het alvast met dikke stift in de agenda’s te zetten.
Wat niet verandert ten opzichte van de andere jaren is de tijd, de sfeer en het zeer goede, gevarieerde programma. Van 20.00 tot 03.00 uur zullen 7 bands hun diverse muzikale kunsten vertonen op 2 podia. De entree is 9 euro in de voorverkoop en zal 12 euro aan de deur bedragen. Tickets zijn vanaf nu via de site en bij De Potter te verkrijgen.

Voor ieder wat wils
Tijdens Stockrock zullen zowel in de zaal als in het café van De Potter de bands elkaar afwisselen met verschillende rockstijlen. Van eigen muziek tot tributes aan Volbeat en Guns n’ Roses. En van rockballads tot stevige stoner muziek en hardrock. Deze afwisseling maakt Stockrock toegankelijk voor een breed publiek. Naast de muziek staat Stockrock inmiddels ook bekend om de goede sfeer en gezelligheid.

Bands
Stockrock zal dit jaar worden geopend door Mexican Surf. Naast hun lichte obsessie voor nacho’s en tequila heeft deze band ook een passie voor muziek. Met gelikte surflijnen zullen zij het publiek vanaf 20.00 uur gaan vermaken.

Na het optreden van Mexican Surf zal in de zaal Galvanized klaar staan. Al moesten deze vijf ‘jonkies’ nog geboren worden toen hun grote voorbeelden bekend werden, toch brengen zij op indrukwekkende wijze een ode aan de rock van de seventies en de eighties. Hun missie is dan ook om deze rock nog minstens een generatie lang mee te laten gaan.

De volgende band die het podium in het café zal bestijgen is Dude. Deze 4-koppige band uit Oss en omgeving zal de goodtime oldies van o.a. Elvis en Creedence Clearwater Revival ten gehore brengen op akoestische gitaren en contrabas. Geheel in eigen stijl worden de sixties herleefd.

Na deze 4 dudes zal 16 Dollars hun muzikale kunsten gaan vertonen. Deze volbeat tributeband, die ooit begon als death-trash metalband, zorgt al weer 4 jaar voor het echte Volbeat live-gevoel. Ze hebben verschillende festivals plat gespeeld en kunnen er nog steeds niet genoeg van krijgen op het podium te rocken. Laat je verrassen door de originele Volbeat performance van 16 Dollars.

Intussen heeft Captain Ortega zich klaar gemaakt in het café. Dit 5-koppig rockmonster uit Nijmegen draait al een aantal jaar mee. Ze staan bekend door snoeiharde rock, felle punk en meezingers op de luisteraar af te vuren. Met het mes tussen de tanden, volle kracht vooruit.

De zesde band op deze avond is Slash n’ Roses. Deze band, bestaande uit 5 doorgewinterde muzikanten, is een eerbetoon aan Guns n’ Roses, die in juli in het Goffertpark te Nijmegen op zullen treden. Tijdens Stockrock kunnen we op 18 maart al van hun muziek genieten. Met o.a. Paradise City, November Rain en Sweet Child O’mine zullen de grootste hits en beste songs voorbij komen. De mannen van Slash n’ Roses delen dezelfde liefde en passie voor deze muziek en het werk van Slash in het bijzonder. Met volledige overgave, virtuoos gitaarspel en een indrukwekkende leadzanger zal Slash n’ Roses Stockrock op zijn grondvesten doen schudden.

Welke band Stockrock 2017 zal afsluiten is nog even een verrassing, maar gezien de rest van de line-up zal dit ongetwijfeld een goede band zijn. Deze band gaat ervoor zorgen dat de echte rockliefhebbers in het café nog even lekker kunnen genieten van deze afsluiting.

Met deze line-up biedt Stockrock voor ieder wat wils. Kaartjes zijn verkrijgbaar voor 9 euro in de voorverkoop en voor 12 euro aan de deur. Voor het bestellen van kaartjes, of voor meer informatie, kun je op www.stockrock.nl terecht.

Sponsoren
Mede dankzij onze sponsors kan Stockrock zorgen voor de goede line-up zoals in de afgelopen jaren en daarnaast de entreeprijs laag houden. Wil je Stockrock sponsoren? Dat is geweldig! Er zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar en je krijgt er uitingen op de website, facebook, via een filmtrailer en eventueel tijdens het festival voor terug. Wil je meer weten of een informatiepakket ontvangen neem dan contact op met info@Stockrock.nl

Zaterdag 18 maart, Stockrock; be there!

www.stockrock.nl

Meer berichten