Het Osse Lezersfeest, literaire avond met verboden vruchten

  Cultuur

Oss - Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks houden vrijdag 31 maart weer het Osse Lezersfeest 2017. Het thema dit jaar: Verboden vruchten. Die zijn lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Vraag maar aan Adam en Eva.

Het Lezersfeest tijdens de Boekenweek is een avond vol literatuur, cultuur en kennis. Hoofdgasten zijn Annejet van der Zijl en Auke Hulst.

Annejet van der Zijl

De ongekroonde koningin van de literaire non-fictie. Zo noemde NRC Handelsblad ooit
Annejet van der Zijl (1962). Terecht, want ze is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van Nederland. Boeken over Annie M.G. Schmidt, prins Bernhard en Gerard Heineken werden bestsellers en sleepten prijzen in de wacht. Eind 2015 verscheen haar laatste boek De Amerikaanse prinses, over het leven van de peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek stond wekenlang eerste op bestsellerlijsten en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar (in een Pippi Langkoushuis in een bos) stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land uit 2012 die genomineerd werd voor onder meer de BNG Literatuurprijs. Zijn laatste boek En ik herinner me Titus Broederland uit 2016 kreeg een indrukwekkende reeks positieve recensies. Auke Hulst is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist. Daarnaast is hij muzikant en componist. Op het Lezersfeest leest hij dan ook niet alleen voor uit eigen werk, maar maakt hij ook muziek.

Andere activiteiten

Op het Lezersfeest is een groot aantal andere activiteiten rondom literatuur, (eet)cultuur en kennis. Zoals een boekenstand van Boekhandel Derijks waar Annejet van der Zijl en Auke Hulst hun werk signeren. Een verhalencoach geeft advies en er zijn hapjes en drankjes in het teken van 'Verboden vruchten'. Een DJ verzorgt muziek en laat de nodige guilty pleasures horen.

Literatuurquiz

De traditionele Literatuurquiz is samengesteld door bibliothecaris Mieke School en Carlijn Brouwer van Derijks. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Vooraf aanmelden kan via aba@nobb.nl.

Meer berichten