Oss zoekt talent met 'Guts and Glory'

  Cultuur

Oss - Theater De Lievekamp zoekt lokaal talent met de talentenjacht Guts and Glory. Ongeveer tien kandidaten kunnen schitteren in de finale op zondag 21 mei, als een vakjury en het publiek hun oordeel vellen en hét talent van Oss aanwijzen. Dat mag zijn act laten zien als voorprogramma in het nieuwe theaterseizoen. Aanmelden kan tot donderdag 30 maart.

Met de talentenwedstrijd roept De Lievekamp iedereen van 6 tot en met 25 jaar uit Oss en omgeving op, die uitblinkt in bijvoorbeeld zang, dans, muziek, magic, acrobatiek of een ander talent. De inschrijving voor de talentenwedstrijd 'Guts & Glory' is inmiddels geopend. Er zijn in mei twee voorrondes waarbij ongeveer tien kandidaten geselecteerd worden voor de finale.

In de finale laten die kandidaten nog een keer zien wat ze kunnen. Die optredens worden beoordeeld door een professionele vakjury, maar het publiek krijgt ook een stem. De winnaar mag een optreden geven als voorprogramma bij een voorstelling of concert in het nieuwe theaterseizoen.

Vakjury lokale professionals

De vakjury beoordeeld de optredens van de talenten met opbouwende kritiek. De jury bestaat uit de lokale professionals Will de Hoog (directeur OBS Mettegeupel), Ardie Bos (Evenementenburo Fiedelandijn), zangdocente en theatermaakster Hester Visscher, theaterproducent Peter van Aar, Coen Bais (directeur theater De Lievekamp) en Ron Megens (programmeur theater De Lievekamp). De presentatie is in handen van het Oijense musicaltalent Vajèn van den Bosch.


De voorrondes zijn zaterdag 6 en 13 mei om 19.00 uur in de Rabo Zaal. De finale is zondag 21 mei om 14.00 uur. Fans, vrienden en familie zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Naast het oordeel van de vakjury, krijgt het aanwezige publiek ook een stem. Het publiek in de zaal kan via de mobiele telefoon stemmen en haar favoriete kandidaat steunen.

Aanmelden voor Guts and Glory kan voor 30 maart door een filmpje te uploaden via www.lievekamp.nl.

Meer berichten