Big Band Ravenstein in café in De Groene Engel

  Cultuur

Oss/Ravenstein - Big Band Ravenstein vult zondagmiddag 2 april de Groene Engel met jazzmuziek onder de titel Bigband Café. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Big Band Ravenstein bestaat uit een twintigtal bevlogen muzikanten uit Ravenstein en wijde omgeving. De band zag ruim 15 jaar geleden het levenslicht en staat onder leiding van Rob van den Hoven. Samen ontplooien ze hun passie: jazzmuziek maken. En die passie willen ze graag met publiek delen.

Het jazzorkest onderscheidt zich door de variatie aan stijlen, zoals latin, salsa, swing, bebop, funk enz. Bij sommige nummers kan je rustig luisteren, andere nummers swingen de pan uit. Titels van Peter Herbolzheimer, Gordon Goodwin, John Clayton en huisarrangeurs Tigran Mansour en Rob van den Hoven sieren de lessenaar. Zangeres Nancy Verstegen wisselt instrumentaal geweld met subtiele zang af.

De band heeft eigen solisten en werkt af en toe met gastsolisten. Zondag zal de Osse gitarist Rajen Makhan met de band optreden. Op dit moment wordt een muzikale zijstap voorbereid: een programma met niet-westerse muziekinstrumenten en solisten. De concerten zijn in mei. Als voorproefje is de Iraanse zanger Ehsan Tamasbi zondag al te horen.

Kijk voor meer informatie op www.bigbandravenstein.nl of op Facebook https://www.facebook.com/bigbandravenstein.

Meer berichten