Theatermagazine De Lievekamp

  Cultuur

Oss - Een feel good show. Dat was de presentatie van het nieuwe theatermagazine van De Lievekamp, maandagavond in de RaboZaal van het Osse theater. Ruim tweehonderd voorstellingen passeerden in vogelvlucht de revue.

De presentatie was een theatershow op zich. Vele producties werden kort toegelicht, bovendien werden enkele voorproefjes gegeven. Zo bracht Esther Groenenberg liedjes gecomponeerd door Carole King, Paul Groot zong uit het repertoire van Cole Porter en René van Kooten trad op met de band Shifting Daylight.

Ook theaterdirecteur Coen Bais trad in de spotlights. "Het gaat goed met ons! We draaien een mooi seizoen, met opnieuw groeiende bezoekersaantallen. Onze website wordt vernieuwd, komende zomer krijgt de RaboZaal een nieuw likje verf en wordt geschikt gemaakt voor de vertoning van films. Ook de buitenkant van ons pand gaan we schilderen en schoonmaken, in samenwerking met de Muzelinck en de bibliotheek. Verder wordt in ons theater het besturingssysteem van de trekkenwand vernieuwd. Een behoorlijke operatie."

Tot zover de 'huishoudelijke' mededelingen. Aansluitend werd ingezoomd op het nieuwe theatermagazine, waarin de voorstellingen zowel op datum als op genre staan gerangschikt. "Omdat niet alle producties duidelijk tot een specifiek genre behoren, is een nieuwe rubriek opgenomen: de Specials", aldus programmeur Ron Megens. Hier vind je onder meer een Marokkaanse Roadtrip, waarbij het publiek daadwerkelijk in een busje stapt en door de regio gaat toeren. Ook een Indische show waarin letterlijk en figuurlijk kan worden geproefd van de naoorlogse Indo-cultuur. Ook onder het kopje Specials: de komst van oud-wielrenner Joop Zoetemelk. Hij gaat terug naar de Tour van '80.

Halve eeuw theater

Inmiddels wordt alweer gewerkt aan een feestelijk programma rondom het 50-jarig jubileum van het Osse theater in september 2018. Iedereen wordt verzocht om mee te denken. Coen Bais: "Laat ons weten welke voorstelling de afgelopen vijftig jaar de meeste indruk heeft gemaakt en wie u terug wilt zien. Of misschien heeft u een artiest gemist in al die jaren? Mail het ons via info@lievekamp.nl of meld het bij de Theaterkassa."

Meer berichten