Het werk 'Industrieel Erfgoed' van kunstenaar Jos Verschaeren is een van de werken op de kunstroute.
Het werk 'Industrieel Erfgoed' van kunstenaar Jos Verschaeren is een van de werken op de kunstroute.

Voor de vijfde keer Kunst aan de Maas

  Cultuur

Oss - Het buitengebied van Oss vormt komende maanden weer het decor van Kunst aan de Maas. De vijfde editie van deze kunstroute wordt zaterdagmiddag 3 juni geopend. Tot eind september zijn kunstwerken te zien aan de oevers van de Maas en omgeving. De route is gratis toegankelijk.

Ieder jaar vraagt Kunst aan de Maas een aantal kunstenaars om werk te creëren, geïnspireerd op het landschap. Dit jaar wordt kunst getoond uit diverse disciplines: van audioverhalen tot beeldende kunst en film. Zo is aan Simon Niks, Ninette Koning en Weerthof & Pagee gevraagd om nieuw werk te maken dat vertelt over het gebied en de historie. Ook de werken van de Brabantse kunstenaars Noortje Haegens 'Heen en weer' en Thomas Bakker 'Retaining Wall' worden getoond. Daarnaast 'Industrieel Erfgoed' van Jos Verschaeren. Tevens is een aantal permanente werken te bezichtigen.

Meerdere routes

Volg de kunstexpeditie Kunst aan de Maas wandelend of fietsend en ontdek met meerdere routes het buitengebied van de gemeente Oss. Geniet van alles wat het Maaslandschap te bieden heeft; bekijk kunst en cultuurhistorische gebouwen en smul van het culinaire aanbod.

Dit jaar zijn ook 'ommetjes' opgenomen als routes. Omdat Kunst aan de Maas een uitgestrekt gebied betrekt, zijn er drie ommetjes rondom de vestingstadjes Ravenstein en Megen en het dorp Oijen. Naast de kunstwerken worden bijzondere locaties uitgelicht, zoals kastelen, kloosters of natuurgebieden.

Meer berichten