Johan Derksen komt zaterdag 17 september naar De Lievekamp met de 'Pioniers van de Nederpop' .
Johan Derksen komt zaterdag 17 september naar De Lievekamp met de 'Pioniers van de Nederpop' .

De Lievekamp start seizoen met veel muziekvoorstellingen

  Cultuur

Theater De Lievekamp staat aan de vooravond van het seizoen 2016-2017. Een greep uit het programma van september. Met veel muziek!

Oss - De Osse schouwburg start het nieuwe seizoen op zaterdag 17 september met twee voorstellingen. Cabaretière Kirsten van Teijn staat in de kleinere RaboZaal met de try-out uitvoering van Zalf. Hierin stelt ze zich de vraag: 'Moet men maar krabben waar het jeukt?'.

In de grote zaal deze avond Pioniers van de Nederpop met Johan Derksen. Hij is niet alleen voetbalgek, maar ook muziekfreak. Voor het tv-programma Derksen on the Road ging hij al eens op zoek naar Nederlandse zangers die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn. Een groot aantal neemt hij mee naar De Lievekamp voor een nostalgisch avondje beat- en popmuziek.

Donderdag 22 september Andy Marcelissen. Hij geniet in onze provincie grote bekendheid als tonprater. Deze avond verruilt hij zijn vertrouwde ton voor het toneel van De Lievekamp. Verstand op nul is een aaneenschakeling van absurde anekdotes en een arsenaal aan onnavolgbare grappen.

De jongste theaterbezoekers kunnen dit seizoen weer genieten van poppenvoorstellingen. Zondagochtend 25 september: De Geluksvogel in zaaltje Marag, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Inclusief gratis knutselworkshop na afloop!

Liefhebbers van klassieke muziek komen zondagmiddag 25 september aan hun trekken in de Rabo Zaal met een uitvoering van Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Een wereldberoemd werk voor twee vleugels. De uitvoering is in handen van het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen.

Een zinderende voorstelling over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht is de toneelthriller Indecent proposal met Matteo van der Grijn, Roos van Erkel en Chris Tates. Een try-out op zondagavond 25 september.

Tot slot noemen we Anneke van Giersbergen. Dertien jaar lang was zij als rockzangeres het boegbeeld van The Gathering. In 2007 verruilde ze deze Osse metalband voor een solocarrière. Vrijdag 30 september speelt ze een thuiswedstrijd met de try-out van De Nieuwe Madonna.

Meer berichten