Energiek optreden vanuit Oeganda in kerkgebouw

  Cultuur

Oss - Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt dinsdag 20 juni een bijzondere avond in de Osse Levend! Kerk. Een blije energieke avond, maar ook serieus en diepzinnig. De kinderen zingen en dansen en delen hun ervaringen, hoop en dromen.

Het koor bestaat uit achttien kwetsbare (wees)kinderen met hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle (wees)kinderen in Afrika. Kinderen die het zwaar hebben gehad. Deze ervaring geeft de kinderen hoop, ervaring en visie voor de toekomst. Al 82 verschillende koren reisde de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace en binnenkort dus in Oss.

Oorlog, ziekte en armoede

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

Dinsdag 20 juni vanaf 19.00 uur in de Levend! kerk, Palestrinastraat 10 in Oss. De avond is gratis toegankelijk.

Meer berichten