(foto: Thinkstock)
(foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Grachtenconcerten in Ravenstein

  Cultuur

RAVENSTEIN - De vesting Ravenstein vult zich zondag 9 juli met muziek tijdens de Ravensteinse grachtenconcerten. Muziekgezelschappen van binnen en buiten Ravenstein spelen op unieke locaties langs de gracht.

De grachtenconcerten beginnen om 11.30 uur in het Heemkundepark, nabij en in samenwerking met Brouwerij Wilskracht. Het resultaat is het eerste Brouwerijconcert, Harmonie Oude Post uit Den Bosch, Opleidingsorkest Toetti (Herpen en Ravenstein), Percussiegroep OBK en het orkest van Stadsharmonie OBK uit Ravenstein een programma spelen met gezellige muziek en slagwerk. Brouwerij Wilskracht zorg voor de horeca-ondersteuning. Met de locatie en het repertoire poogt de organisatie een sfeervol intiem concert neer te zetten.

Leerlooiershuisje
Het koor 'De gezellige Noten' uit Herpen en de Big Band Ravenstein spelen tussen 14.30 en 17.30 uur bij het Leerlooiershuisje aan de gracht in Ravenstein. Dit concert kenmerkt zich door grote muzikale afwisseling en gezelligheid. Het koor brengt een divers repertoire van smartlappen en levensliederen en de Big Band speelt een variatie aan stijlen zoals latin, salsa, swing, bebop en funk. Het muzikale geweld van de Big Band wordt afgewisseld met de zang van Nancy Verstegen. Vidi Reo maakt gezellige terrasjes rond het muzikale spektakel zodat een drankje niet hoeft te ontbreken.

Meer berichten