Ravenstein als muze voor schilders

  Cultuur

RAVENTEIN - Het kunstenaarscollectief Ravenstein trekt woensdag 30, donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september de nabije omgeving van het vestingstadje in tijdens de Ravensteinse schildersdagen. Het collectief nodigt amateurschilders en -tekenaars uit om zich door Ravestein te laten inspireren.

Kunstenaarscollectief Ravenstein (KuCoRa) nodigt voor de achttiende achtereenvolgende keer kunstenaars uit de omgeving uit om zich uit te leven om het stadje. Volgens KuCoRa heeft Ravenstein genoeg plekjes en hoekjes die als inspiratiebron van pas kunnen komen. Het collectief hint bijvoorbeeld op monumentale panden, de molen, de gracht, het bastion, de stadspoorten, de maas of het leerlooiershuisje.

Deelnemers van de Ravensteinse schildersdagen worden 's ochtends vanaf 09.30 opgevangen en kunnen met de creatief gevorderde begeleiding van KuCoRa werken tot om 17.00 uur de afsluitende bespreking begint. Deelname kost 15 euro per dag of 40 euro voor 3 dagen. Aanmelden voor de schildersdagen kan tot donderdag 10 augustus via de website van KuCoRa.

Meer berichten