Scheppen met verf, klei en speksteen

  Cultuur

OSS - Vanwege het 10-jarig bestaan van K26 in de Kruisstraat 26 in Oss worden voor kinderen van 8 tot 12 jaar workshops georganiseerd op de woensdagmiddagen van 16, 23 en 30 augustus. De workshops staan onder leiding van ervaren kunstenaars van K26, die de kinderen leren hoe om te gaan met klei en speksteen en het gebruik van kleur als er geschilderd wordt.

Door Han Jansen

Willemijn Denissen, die zelf lessen verzorgt in het gebruik van klei en schildercursussen begeleidt, vertelt: "In voorgaande jaren hebben we iets vergelijkbaars gedaan in de zomervakantie en hebben deelnemertjes hun meegebrachte schoentjes geschilderd en dat was een groot succes. We leren ze ook het kleurgebruik en hoe je door te mengen andere kleuren maakt. Dit jaar staat het jubileum van K26 centraal en is het getal 10 ook toegepast op het aantal deelnemers."

Verf, steen en klei
Willemijn Denissen heeft samen met Beppie Lotterman (schilderen), Wim Lemmens (beeldhouwen) en Ties Lowes (kleien) de workshops opgezet en hoopt op goede deelname, die aan maximaal tien kinderen per workshop van een uur zal worden gegeven.

Denissen: "Op 16 augustus wordt in twee sessies van 13.30 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.00 uur gewerkt met klei. Op 23 augustus op dezelfde tijden gaan de kinderen beeldhouwen met voorgezaagde speksteenvormpjes, die daarna kunnen worden beschilderd en op de laatste twee workshops wordt er getekend en geschilderd. De kosten per workshop bedragen 2 euro en naast de eigen kinderen zijn natuurlijk ook kleinkinderen van harte welkom."

Willemijn vervolgt: "Vooraf geven we uitleg over wat we gaan doen en de kinderen kunnen ook zelf met creatieve ideeën komen. We trakteren ze die middag op limonade en een lekkernij." Wie zijn of haar kind of kleinkind wil opgeven voor een cursus kan dat voor zondag 13 augustus doen door een mail te sturen naar Willemijn Denissen via wdenissen@ziggo.nl of bellen naar telefoonnummer 0412-492623.

Meer berichten