25 jaar Rattlesnake Shake: "Het wordt gewoon een vétte show"

  Cultuur

OSS - Ze zijn al 25 years on the road en dát gaat pop/rockcover band Rattlesnake Shake vieren. Niet met een standaard jubileumconcertje, maar met een bij de band passende in apocalyptische Mad Max sferen verpakte show. Zaterdag 22 oktober is vanaf 21.30 uur De Pas in Heesch the place to be.

Jan Loeffen, Eugene Dappers, Maarten Verhoog, Berrie Vermeulen en Michel Dappers vormen met elkaar de band Rattlesnake Shake. De band bestaat intussen 25 jaar en speelt, zoals ze zelf stellen, cock rock oftewel rock met ballen. In 1991 trapte de band af in café Kaatje in Oss. "Het was én superleuk én vervolgens werden we in no time overal gevraagd", aldus woordvoerder/zanger Jan Loeffen die al vanaf de eerste noot als frontman actief is. Het resulteerde erin dat de band elk weekend meerdere malen speelde.

Slechts de krenten uit de pap

Dit terwijl de heren ook nog allemaal een baan hadden. "Toen hebben we op enige moment met elkaar nagedacht om óf professioneel muzikant te worden of het aantal optredens te beperken en slechts de leukere dingen te doen", vertelt Loeffen. Het wordt het laatste. De krenten worden uit de pap gepikt. Zo wordt er gespeeld op kleine, maar zeker ook grote festivals en evenementen zoals Paaspop, Festyland en de Zwarte Cross en in het buitenland.

Een van de (vele) hoogtepunten was het winnen van Clash of the Coverbands in 2007. Na maar liefst 1600 inschrijvingen en talloze selectierondes was het Rattlesnake Shake die triomfeerde. "Dat hele traject duurde wel een jaar, maar zeker nadat we wonnen bracht het ons veel goeds. We namen drie singles op, waren te horen in radioprogramma's van onder andere Giel Beelen en Rob Stenders. We speelden in heel Nederland en stonden in Paradiso, 013, De Effenaar en het Leidseplein. Wij hebben echt wel eens voor 10.000 tot 15.000 mensen gespeeld", aldus Loeffen. In totaal bracht de band overigens ook nog drie cd's uit.

Muzikale vriendschap

De kracht van Rattlesnake Shake is volgens Loeffen dat het een vriendenband. "Vanaf het moment van vertrek tot we naar huis gaan hebben we plezier. Voor een optreden eten we gezellig met zijn allen en na afloop drinken we een pot bier. We hebben mensen die het zaakje voor ons opbouwen en afbreken en we laten ons rijden. Het is voor het publiek, maar ook ons een avondje uit", klinkt het opgewekt.

Zaterdag 22 oktober viert de band in De Pas in Heesch het 25 jarige bestaan. "In een Mad Max decor van vuur en roest gaan we aan de hand van 25 years on the road alles uit de kast trekken. Het wordt geen terugblik over al die jaren, maar een hedendaags gebeuren." Dan resoluut: "Het wordt gewoon een vétte show".

Meer berichten