Een greep uit deelnemende bands en artiesten van de Popronde Oss. Met de klok mee, beginnend linksboven: The Howlin, Fata Boom, GUS, Grim Tim, DOOXS, Amber Gomaa
Een greep uit deelnemende bands en artiesten van de Popronde Oss. Met de klok mee, beginnend linksboven: The Howlin, Fata Boom, GUS, Grim Tim, DOOXS, Amber Gomaa

Popronde: 30 artiesten op 16 locaties in centrum

  Cultuur

OSS - De Osse binnenstad barst zaterdag 18 november van live-muziek tijdens het grootste reizende festival van Nederland: de Popronde. Ruim dertig veelbelovende artiesten, van singer-songwriters tot hiphop, dance en popbands spelen op uiteenlopende locaties in de stad. In lunchzaakjes, musea, poppodia en kroegen: overal klinkt muziek. Artiesten zoals Dotan, Rondé, HEAVN, De Staat en Kensington speelden op de Popronde al voordat ze hun doorbraak maakten. Het festival duurt van 13.30 tot 02.00 uur en is gratis toegankelijk.

Soulzangeres Amber Gomaa (bekend van Jett Rebel) opent om 13.30 uur de Popronde in koffiezaak De Meester. In gitaarwinkel The Guitar Factory zijn optredens van Okke Punt (Beste Singer-Songwriter) en Writist met zijn loop-effecten. Museum Jan Cunen is 3VOOR12-podium en presenteert 'powervrouwen' Blue Marble (indiepop) en DOOXS (zwoele electronica). In 't Hofje en Da Tommaso spelen singer-songwriters en aan het eind van de middag wordt er gerockt bij 't Libre en café Lollipop.

's Avonds
Het avondprogramma start om 19.30 uur met optredens van onder andere March, Dawn Brothers, The Howlin', Jermain Bridgewater, BEAUX, Korfbal, The Curious Incident en Assorted Travellers. Nieuwe locaties zijn Ons Caffeeke waar onder meer de jonge rockband PEER speelt, die eerder met BLØF op tournee mocht. Da Silva heeft de spannende bands Jagd en Grim Tim geboekt. Op De Heuvel wordt het zelfs extra feest, want ook La Colline heeft live-muziek dit jaar: Jan Terlouw Junior & The Nightclub vertellen spannende jazzstories. Verder doen Café De Bommel, H32, DNW, Da Silva, Rebel, Groene Engel, De Machinist en 't Libre mee met in totaal zo'n dertig optredens. Osse bijdragen aan de Popronde komen van Mexican Surf, The Ultraverse en FOES.

Het hele programma van de Popronde Oss is te vinden op de website van Popronde.

Meer berichten