Foto: Richard Smits

Erop of eronder voor Caesar aan de Maas

  Cultuur

MAREN-KESSEL - Het openluchtmuziektheaterspektakel 'Julius Caesar aan de Maas' wordt in juni 2018 opgevoerd in de uiterwaard van Maren-Kessel, als opvolger van Dorp aan de Rivier, die twee jaar geleden een kleine 10.000 bezoekers naar Lith trok. Daarvoor is 19.000 euro nodig.

"Daarom zijn we een crowdfundingscampagne gestart",  zegt Ans Jager, productieleider van het spektakel. "En we hebben nog tot zaterdag 9 december de tijd om het bedrag binnen te halen, anders krijgen alle mensen die tot nog toe gedoneerd hebben hun geld terug en ontvangen we niks. "Om precies te zijn moet de teller op 9 december op 15.200 euro staan. Dan krijgen we de overige 20 procent van het bkkc", voegt ze er aan toe.
 
'Moet een spektakel worden'
"De crowdfundingscampagne hebben we ondergebracht op het platform Voordekunst.nl. De teller zal woensdag rond de 13.000 euro aangeven, dus het bedrag is haalbaar. Iedere euro is welkom. Het geld is vooral nodig voor een megatoneelbeeld en de geluidstechniek voor de livemuziek. Het moet eenvoudigweg echt spektakel worden", zegt Jager.

De voorstelling 'Julius Caesar aan de Maas' wordt een verhaal rondom het historische feit dat deze Romeinse veldheer bij Kessel (nabij Lith) een bloedbad heeft aangericht en twee volkeren in de pan heeft gehakt. Ook de tempel van Kessel zal een rol spelen in het verhaal, waar zo'n tweehonderd mensen aan gaan meewerken.

Regie en productie zijn in handen van Harold Schraven en Ans Jager, de makers van Dorp aan de Rivier. Er komen acht voorstellingen op 7,8,9,12,13,14,15 en 16 juni 2018. De kaartverkoop begint binnenkort op Julius-Caesar.nl.

Meer berichten