Bram Endedijk in een promovideo voor zijn boek 'We regelen het zelf wel, op het YouTube-kanaal van Arthur Preusterink.
Bram Endedijk in een promovideo voor zijn boek 'We regelen het zelf wel, op het YouTube-kanaal van Arthur Preusterink. (Foto: Youtube: Arthur Preusterink)

Bram Endedijk over Brabantse onderwereld

  Cultuur

OSS - Brabant heeft inmiddels een stevige reputatie opgebouwd als een provincie waar het wemelt van de wietplantages en drugslaboratoria. Burgemeesters schreeuwen moord en brand dat hun ambtelijke organisaties worden bedreigd door de georganiseerde misdaad die stiekem binnensluipt. Krijgt de onderwereld inderdaad steeds meer grip op de bovenwereld?

Misdaadverslaggever Bram Endedijk houdt zondagmiddag 21 januari op verzoek van Bibliotheek Oss in de Groene Engel een lezing over dit onderwerp. Dat thema sluit aan bij het jaarthema 'Meer nemen dan geven'.

Hoofdgast is journalist Bram Endedijk. Hij is auteur van het boek We regelen het zelf wel: de Brabantse onderwereld, een kijkje achter de deur van de drugsschuur van Europa. Voor de pauze vertelt hij over hoe het kan dat juist in Brabant de criminaliteit zo'n grote bedrijfstak is geworden. Na de pauze is er een debat waaraan naast Endedijk ook lokale bestuurders en criminaliteitsbestrijders deelnemen.

De lezing en het debat zijn op zondag 21 januari, de middag begint om 14.00 uur in Groene Engel in Oss. De toegang kost 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de websites www.bibliotheekoss.nl en www.groene-engel.nl.

Meer berichten