Naast Stadsdichter Kitty Schaap (links) werkt regisseur Peter van Aar (tweede van links) met zijn assistente Dorette Ploegmakers (rechts) mee aan de tribute-avond voor Leonard Cohen. Sopraan Ine van Huet (tweede van rechts) is één van de artiesten die het muzikale gedeelte verzorgen.
Naast Stadsdichter Kitty Schaap (links) werkt regisseur Peter van Aar (tweede van links) met zijn assistente Dorette Ploegmakers (rechts) mee aan de tribute-avond voor Leonard Cohen. Sopraan Ine van Huet (tweede van rechts) is één van de artiesten die het muzikale gedeelte verzorgen.

Leonard Cohen tribute bij Groene Engel

  Cultuur

OSS - Poëzie Podium Oss (PPO) pakt opnieuw uit. In samenwerking met de Groene Engel houdt ze woensdag 24 januari een eerbetoon voor de vorig jaar overleden Canadese singer-songwriter Leonard Cohen. Op die avond treden dichters op van het PPO en wordt zijn leven besproken aan de hand van zijn liedteksten en worden ook zijn songs ten gehore gebracht door een soliste en een koor.

Door Han Jansen

Initiatiefnemer en voorzitter van PPO Beppie Lotterman is enthousiast over de invulling van de plannen, waarmee het bestuur na het vorig jaar gehouden tribute voor Bob Dylan, direct aan de slag is gegaan. Lotterman: "Tijdens de Nationale Poëzieweek die plaats heeft van 25 tot 31 januari hebben we in Oss een aantal activiteiten gepland, zoals het halfjaarlijkse Open Podium bij K26 op donderdagavond 25 januari, waar dichters van het PPO hun poëzie voordragen en op zaterdagmiddag 27 januari een optreden van stadsdichter Kitty Schaap met bevriende dichters bij boekhandel Derijks."

'Poëtisch en muzikaal'
Ze vervolgt: "We starten echter al op woensdagavond de 24e met een tribute aan de in 2017 overleden Canadese singer-songwriter Leonard Cohen, wiens enorme poëtische en muzikale oeuvre nog altijd door veel mensen wordt gewaardeerd. We hebben een vol programma met muziek door zanggroep Picolomioss en de sopraan Ine van Huet. De band d'Hoofd treedt ook deze keer weer op nu met zangeres Tekla van den Elzen en Willem van den Elzen is de verteller die het leven en werk van Leonard Cohen belicht."

Gekozen is ook voor een regisseur die het volle programma in goede banen moet leiden, Peter van Aar en hij zegt: "We hebben zowel ervaring in presentaties als het regisseren van dergelijke evenementen, onder meer in Duitsland en in eigen land. We zullen het strak houden, want iedere deelnemer wil toch zijn of haar bijdrage goed uitvoeren."

'We want more'
Dat vindt ook Ine van Huet, die heeft gekozen voor een compilatie van bekende nummers als Hallelujah, Suzanne en You got me singing. "Het moet ook voor de luisteraars een gevoel geven van 'is het nummer nu al afgelopen, ik zou nog wel meer willen horen', dan creëer je ook de nodige spanning op die avond."

Stadsdichter Kitty Schaap coördineert het gedichtendeel van de avond en vertelt: "Ik treed zelf op en met mij hebben nog zes andere PPO-dichters zich aangemeld en we hebben allemaal ongeveer 3 minuten voor onze bijdrage, kort maar ook dat maakt het spannend." Verder treden nog op gitarist Leon Hoeks, violist Babash Azeri en Duo Bagage et ses Amis. De avond begint om 20.15 uur bij de Groene Engel. De toegang kost 7 euro. Meer info staat op de site www.poeziepodiumoss.nl.

Meer berichten