Gevoelige melodieën werden afgewisseld met humoristische songs. Het werd allemaal enthousiast ontvangen door 'de zaal', die de cast na afloop trakteerde op een ovationeel applaus. Foto: Beatriz van Lent
Gevoelige melodieën werden afgewisseld met humoristische songs. Het werd allemaal enthousiast ontvangen door 'de zaal', die de cast na afloop trakteerde op een ovationeel applaus. Foto: Beatriz van Lent

Villa Johanna-cast mooi in balans met spektakelstuk

  Cultuur

Voor een volle zaal in Theater De Lievekamp in Oss werd vrijdagavond de première van Villa Johanna uitgevoerd door een grotendeels nieuwe cast van jonge en soms wat oudere zangers en muzikanten. Een weerzien met een stukje Osse historie uit 1880, toen de margarineoorlog woedde tussen de families Van den Bergh en Jurgens. Een weerzien ook met de eerste Villa Johanna uit 2006. Han Jansen nam een kijkje namens De Sleutel.

Oss - Wat in januari begon met een presentatie in Museum Jan Cunen en daarna de audities voor de hoofd- en bijrollen van de nieuwe productie van Villa Johanna, resulteerde vrijdag in een imponerende en spectaculaire operette, waarbij alles in balans was.

Teksten aangepast

Aan de muziek van de in 2012 overleden componist Joop Stokkermans is niet gesleuteld en een zevenkoppig combo stond onder leiding van diens zoon Stanley. De teksten waren hier en daar wat aangepast door ontwikkelingen in de Osse entourage en de cast was grotendeels afkomstig uit de talentenklas.

Serieuze thema's en humor

De zang- en dansnummers werden professioneel en met kracht uitgevoerd en naast de serieuze thema's over de margarineoorlog en de verloving tussen de katholieke Leonie en de joodse Louis, was er ook de humor van de koetsier Dokie, perfect neergezet door Jeroen van Hulten, en van het kwartet van de uit Italië overgewaaide Commedia dell 'Arte.

Zuivere zangstem

Mooie en gevoelige melodieën als 'Liefde verwarmt' en 'Liefde omarmt' met de zuivere zangstem van Nadine Termeer (Leonie), afgewisseld met humoristische songs zoals het pikante 'Lingerie-duet' zorgden voor lach- en applaussalvo's vanuit de enthousiaste zaal, die na afloop de hele cast trakteerde op een langdurig ovationeel applaus.

Alles klopte

De digitale decors via 3 grote LED-schermen verhoogden het aanzien op de bühne alsof je in de echte villa aanwezig was, kortom alles in de uitvoering klopte, vond ook burgemeester Buijs, die na Villa Johanna 2.0 alvast een 3.0 versie prognosticeerde.

'

Meer berichten