Het agrarische bedrijf van boer Spierings aan de Oijenseweg 284 verandert zaterdag 2 juni in een festivallocatie om plaats te bieden aan Bourgondival Van Streek.
Het agrarische bedrijf van boer Spierings aan de Oijenseweg 284 verandert zaterdag 2 juni in een festivallocatie om plaats te bieden aan Bourgondival Van Streek.

Bourgondival Van Streek keert terug

  Cultuur

OSS - Bourgondival Van Streek maakt zaterdag 2 juni zijn comeback bij Boer Spierings aan de Oijenseweg. Daar kan men, net als vorig jaar, de zintuigen laten prikkelen door streekproducten. Volgens organisatoren Rob en Thijs moet het bourgondival een muzikale beleving voor jong en oud worden. Thijs: "Uiteraard gaan we dit jaar upgraden. Nog lekkerder eten en drinken, een grotere variatie en nog meer vermaak."

Bourgondival Van Streek steekt vanaf 10.30 uur van wal bij Boer Spierings aan de Oijenseweg 284. Kinderactiviteiten houden de kleinste bezoekers zoet en zorgen ervoor dat ze zich niet hoeven te vervelen. "Aanvullend op de editie van vorig jaar hebben wij dit jaar een heus kindertheater", vertelt Rob, "met voorstellingen, workshops én kinderdisco. Dat geeft de grote mensen de mogelijkheid om de hele dag te genieten van onze mooie muzikale, culturele en culinaire producten uit de streek."

Lekker eten
"Of je nou gaat voor lekkere hapjes in de vorm van een proefplankje of voor een volledige maaltijd, je gaat watertanden bij het zien van al het heerlijks Bourgondival Van Streek te bieden heeft", beloven de organisatoren. "Nog beter dan vorig jaar, want op het gebied van bourgondisch eten gaan we in 2018 extra ons best doen", laat Thijs weten. "Op elk moment van de dag heeft Bourgondival Van Streek allerlei lekkers te bieden, of het nu koffietijd, lunchtijd, borreltijd of voedertijd is. En wat voor tijd het ook is, wij zorgen de hele dag voor muzikaal entertainment."

Muziek
Ook aan muzikale streekproducten is geen gebrek. Overdag kan men genieten van Dude Kids, de humoristische band Qualawaai, het brede repetoire van Lazy Sunday en de vergeten hits van Memory Plane. Die laatste zal ook de feestavond inluiden, net als zanger en liedjesschrijver Björn van der Doelen tijdens het zogenaamde uitbuiktheater. Rob: "Vanaf dat moment zullen je voeten geen rust meer krijgen met de topbands die de live-muziek zullen verzorgen. Wat dacht je van de Twenty Sicks en van In My Tree, die alle Nederlandse podia afstruinen met hun energieke optredens? Of de C-jays, die sinds jaar en dag actief zijn op de podia in Nederland?" Verder is Mfm The Party van de partij en speelt coverband Ruizzz hun nummers uit het Nederlandse genre.

Het dagprogramma van Van Streek is zaterdag 2 juni gratis te bezoeken. Kaarten voor het muzikale avondprogramma zijn à 5,30 euro te koop via de website van Van Streek.

Meer berichten