Jack Wouterse (links), Matroesjka (midden) en Kees Hulst en Esther Scheldwacht met dialoog 'Laatste paar dagen' (rechts). Een greep uit het aanbod van Groene Engel in het komende theaterseizoen.
Jack Wouterse (links), Matroesjka (midden) en Kees Hulst en Esther Scheldwacht met dialoog 'Laatste paar dagen' (rechts). Een greep uit het aanbod van Groene Engel in het komende theaterseizoen.

Kaartverkoop van nieuw seizoen Groene Engel start

  Cultuur

OSS - De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Groene Engel is gestart, met onder andere een monoloog van Jack Wouterse en technocabaret van het duo Matroesjka. Het theaterprogramma 2018-2019 van Groene Engel biedt een mix van theaterstijlen. Ook komend seizoen kan Oss en omstreken in de intieme theaterzaal grootstedelijke, kleinschalige en vernieuwende voorstellingen van dichtbij zien.

Met jonge makers en doorgewinterde acteurs als Kees Hulst en René van 't Hof. Met voorstellingen over maatschappelijke thema's als genderstress en universele thema's als liefde. Gegoten in toneel, komedie, dans, muziektheater en zelfs in een 'stand-up philosophy-in–concert-voorstelling'.

Koudwatervrees
Groene Engel heeft ook in het theaterseizoen 2018/2019 een Onbeperkt Theater Abonnement. Voor 110 euro kun je naar alle 21 theatervoorstellingen. Groene Engel introduceerde dit abonnement zeven jaar geleden omdat ze merkte dat het publiek wat koudwatervrees had voor met name de voorstellingen van de gezelschappen zonder 'bekende' namen van tv of van grotere theaterproducties. Directeur Oscar Jansen vond dat jammer, omdat het gaat om kwalitatief goed theater. "Neem bijvoorbeeld actrice Ilse Warringa, nu bij het grote publiek bekend als juffrouw Ank uit de televisieserie Luizenmoeder. Zij stond jaren geleden meerdere keren met haar gezelschap Bloody Mary in ons theater met fantastische voorstellingen. In interviews gaf ze laatst ook aan dat ze verbaasd is over het succes en dat ze al dertien jaar voorstellingen met dezelfde zwarte humor maakt."

Daarom wil Groene Engel mensen over de drempel helpen en ze met een abonnement onbekende theatergezelschappen laten ontdekken. Daarnaast blijven er genoeg 'losse' kaarten over voor incidentele bezoekers. Een los kaartje voor een voorstelling kost 17 euro.

Meer berichten