Astronaut André Kuipers deelt zaterdag 9 juni vanaf 19.00 uur zijn visie op de wereld met Theater De Lievekamp. Foto: Walter Kallenbach
Astronaut André Kuipers deelt zaterdag 9 juni vanaf 19.00 uur zijn visie op de wereld met Theater De Lievekamp. Foto: Walter Kallenbach (Foto: Walter Kallenbach)

Ruimtereiziger André Kuipers geeft lezing

  Cultuur

OSS - Na drie uitverkochte voorstellingen keert André Kuipers op veler verzoek terug naar theater De Lievekamp. Hij maakt zaterdag 9 juni het publiek in de Grote Zaal deelgenoot van zijn magische reis door de ruimte in zijn theatercollege.

André Kuipers zag de aarde zoals maar weinigen haar zagen: vanuit de ruimte. In zijn Ruimtevaartcollege vertelt André Kuipers over de jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken: leven en werken in het internationale ruimtestation ISS. Hij vloog twee missies van in totaal 204 dagen. Grenzen vervagen en activiteiten als ontbossing en luchtvervuiling worden zichtbaar voor het blote oog. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een 'ruimteschip' met beperkte voorraden.

Bezoekers krijgen zaterdag 9 juni aan de hand van vele video's en foto's een kijkje in het internationale ruimtestation ISS. De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico's van het vak, de landing en de revalidatie na de missie. André Kuipers nodigt iedereen uit samen zijn reis te beleven.

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de website van Theater De Lievekamp.

Meer berichten