Beelden binnen, beelden buiten bij Galerie Sous-Terre

  Cultuur

LITHOIJEN - Voor de zesentwintigste keer houden Nol en Bernadette de Groot van Galerie Sous-Terre in Lithoijen de expositie 'Beelden binnen, beelden buiten', waarvan de openbare openingsfestiviteiten tijdens het pinksterweekend plaatsvinden.

Ook dit jaar is er een grote verscheidenheid aan sculpturen te zien. Bezoekers treffen werk aan van ruim honderd kunstenaars, overzichtelijk geëxposeerd in het beeldenpark en in de zalen van de galerie. Een bezoek aan 'Beelden binnen, beelden buiten' betekent het aanschouwen van diversiteit aan beelden van brons tot staal, maar ook van glas, gietijzer, keramiek, marmer en vele andere steensoorten.

Expositie schilderijen
Vanaf 19 mei is er bij galerie Sous-Terre niet alleen beeldhouwkunst te zien. Ook op het gebied van schilderkunst worden bezoekers bediend. Meer dan duizend schilderijen, van abstract tot figuratief, worden in de galerie geëxposeerd. Nagenoeg alle kunstschilders die aan galerie Sous-Terre verbonden zijn, doen mee met de stockexpositie van schilderijen. Die expositie duurt, net als 'Beelden binnen, beelden buiten' tot en met zondag 9 september.

Jozephine Wortelboer
Vanwege het feit dat Galerie Sous-Terre dit jaar 20 jaar samenwerkt met Jozephine Wortelboer, wil de galerie haar in het zonnetje zetten. Nol de Groot over Jozephine: "Haar bronzen beelden zijn in de loop der tijd meer open en fragieler geworden, in een materiaal dat meestal niet zo verwerkt wordt. Door het karakteristieke te treffen is er ruimte voor een eigen interpretatie. Verder is er steeds meer relatie gekomen tussen haar mensfiguren en vogels. De emotie en de houding zijn bij beiden belangrijk. Jozephine speelt met de ruimte en de open ruimtes in haar beelden. De structuur, kleuren en sokkels, houding en emotie van mensen en vogels: alles is functioneel voor het beeld. Jozephine kan als één van de topbeeldhouwers van Nederland worden beschouwd. Wij zijn er dan ook best trots op dat we haar nog steeds mogen vertegenwoordigen."

Kunstuitleen
De introductie van de kunstuitleen is volgens galeriehouder Nol de Groot een groot succes. Dat komt volgens hem omdat de kunstuitleen van Sous-Terre het meest voordelige en klantvriendelijke kunstuitleensysteem van Nederland is. De galerie brengt namelijk geen huur in rekening, maar rekent per maand ongeveer een procent van de kunstwaarde van het geleende object. Die bedragen worden omgezet in een spaartegoed, dat leden van de kunstuitleen kunnen gebruiken bij het aanschaffen van een kunstwerk.

Naast de galerieruimte aan de Batterijstraat 23a heeft Galerie Sous-Terre ook een webshop. Via de website www.kunstwebwinkel.com kunnen kunstliefhebbers de hele collectie van galerie Sous-Terre 24 uur per dag online bekijken en bestellen.

Bij Sous-Terre kan men ook terecht voor productpresentaties, vergaderingen, netwerkborrels, recepties, diners en overige feesten. Meer info over de galerie staat op de website van de galerie.

Meer berichten