Zangeressen Michelle Geurts uit Oss (l) en Fleur Simon uit Engelen zijn de winnaars van talentenwedstrijd Guts & Glory. Ze staan dit seizoen met een gastoptreden op het podium van Theater De Lievekamp.
Zangeressen Michelle Geurts uit Oss (l) en Fleur Simon uit Engelen zijn de winnaars van talentenwedstrijd Guts & Glory. Ze staan dit seizoen met een gastoptreden op het podium van Theater De Lievekamp. (Foto: )

Fleur en Michelle winnen talentshow Guts & Glory

  Cultuur

OSS - De 12-jarige Fleur Simon uit Engelen en de 20-jarige Michelle Geurts uit Oss mogen zich de kersverse winnaressen noemen van 'Guts & Glory'. In hun eigen categorie kwamen de twee zondag als winnaars uit bus bij de tweede editie van de talentenwedstrijd van Theater De Lievekamp.

Beide zangeressen gingen naar huis met een Guts & Glory-trofee én de toezegging dat ze komend theaterseizoen een gastoptreden mogen verzorgen bij een professionele voorstelling in De Lievekamp.

Maar liefst achttien kandidaten kregen die middag de kans hun talent te laten zien aan het publiek en de vakjury. Deze kandidaten waren verdeeld over de leeftijdscategorieën 6 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 25 jaar. Van elke categorie behaalden drie deelnemers de finale. Tess van de Beek, Guusje Hoornweg en Fleur Simon waren de finalisten bij de jongsten. De overige drie finalisten werden gevormd door Amber Elberse, Michelle Geurts en de band Nobody Knows. Uiteindelijk waren het Fleur Simon en Michelle Geurts die met de eer mochten strijken.

Subtiel maar krachtig
Juryvoorzitter Peter van Aar had na afloop louter lovende woorden over de finalisten. "Beide jonge talenten beschikken over een goede zangkeel en zijn allebei dichtbij puurheid. Dat maakt hun eigen geluid zo mooi. Fleur doet in alle opzichten haar voornaam eer aan: ze bloeit op het toneel en heeft potentie om nog meer tot wasdom te komen. Michelle was vandaag zichtbaar aan het zingen vanuit een pracht intensiteit: ze beleeft wat ze zingt en draagt dit intens uit. Wat het hart van Michelle op melodie zegt, is in haar subtiele en krachtige expressie af te lezen. Ik verwacht dat we in de toekomst nog veel zullen gaan horen van deze zangeressen."

Fleur Simon en Michelle Geurts volgen Aylinn Verhoeven uit Heesch op, die vorig jaar de eerste editie van Guts & Glory won. Haar gastoptreden 'verzilverde' Aylinn in november bij de theatershow Jeans.

Meer berichten