Dennis prijst zichzelf gelukkig dat hij nog steeds mag doen wat hij leuk vindt. "Ik weet niet wat werken is. Ik vind het echt leuk om te doen."
Dennis prijst zichzelf gelukkig dat hij nog steeds mag doen wat hij leuk vindt. "Ik weet niet wat werken is. Ik vind het echt leuk om te doen." (Foto: )

Oude hit van Dennis Jones in een nieuw jasje

  Cultuur

OSS - Dennis Jones brengt een Nederlandstalige versie uit van zijn eerste single 'Don't Wanna Give Up'. 30 jaar na het grote succes van deze hitsingle komt Dennis met 'Nooit Geef Ik Het Op'.

Door Elfi van den Brandt

De in Oss geboren Dennis Jones (toen nog gewoon Casper Janssen) was als kind al bezeten van muziek. Waar andere kinderen bezig waren met brommers en dergelijke, was Dennis gitaar aan het spelen en muziek aan het maken. Dennis brengt op een gegeven moment twee singles uit onder een andere artiestennaam. Deze floppen helaas beide. Hierna besluit Dennis een nieuwe start te maken. "Ik deed mee aan de Pats Boem Show in december 1987 en won deze. Ik kreeg een contract en bracht mijn eerste single uit onder de naam Dennis Jones. Dit nummer was 'Don't Wanna Give Up' en werd meteen een hit."

Het feit dat dit nummer zo'n groot succes werd, was mede te danken aan de TROS. Het nummer van Dennis werd namelijk de paradeplaat en was hierdoor vaak op de radio te horen. Dennis: "Natuurlijk heeft dit zeker meegeholpen, maar ik denk dat het ook gewoon het juiste moment en het juiste liedje was. Het is gewoon nog steeds een goede plaat."

Opnieuw, maar dan in het Nederlands
Inmiddels zijn we 30 jaar verder en heeft Dennis zijn eerste single uitgebracht in een Nederlandstalige versie. Hij vertelt hoe dit zo is gekomen: "Bij toeval kwam ik drie jaar geleden Matthieu van Winsen, de schrijver van de tekst van 'Don't Wanna Give Up' tegen. Ik had deze man nog nooit ontmoet terwijl ik zijn tekst al zo lang op de bühne zing. We hielden contact en toen ik vorig jaar het idee kreeg om mijn eerste hit opnieuw uit te brengen, nam ik weer contact op met Matthieu. Ik wilde dit keer graag een Nederlandstalige tekst en Matthieu heeft wederom een perfect passende tekst geschreven die niet onderdoet voor het origineel uit 1988."

De strekking van de nieuwe tekst is nog steeds hetzelfde als die van de oude tekst. Je moet je schouders eronder zetten want een relatie is nu eenmaal keihard werken...

Meer berichten