Natalie Jochems (met sax) en Ineke van Berkom doen een beroep op blazers uit de buurt: 'Kom spelen bij De 3e Helft!'. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn overigens welkom.
Natalie Jochems (met sax) en Ineke van Berkom doen een beroep op blazers uit de buurt: 'Kom spelen bij De 3e Helft!'. Ook muzikanten die een ander instrument bespelen zijn overigens welkom. (Foto: Henk Ruurda)

Let's talk about sax: De 3e Helft is op zoek naar saxofonisten

  Cultuur

OSS - Een blinkende oldtimer Triumph motorfiets en Louis Armstrong die Mack the Knife speelt vanuit de jukebox op de achtergrond. Passende ambiance in de showroom van Autobedrijf Van Berkom. Natalie Jochems en Ineke van Berkom, gehuld in hun carnavalsuitmonstering, vertellen: "Wij van de 3e Helft zijn op zoek naar nieuwe muzikanten, vooral naar enthousiaste saxofonisten."

Door Henk Ruurda

Dweilorkest De 3e Helft is al jaren een van de gangmakers tijdens het Osse Carnaval. De dames maken er beiden deel van uit. "Hartstikke gezellig," vinden ze: "We hebben iedere maandagavond repetitie in de Schuur in Heesch. Meestal met zijn twaalven. Onder leiding van een dirigent. Er laat bijna nooit iemand verstek gaan. Maar we hebben wel behoefte aan uitbreiding."

Lof voor orkestleider
Ineke beroert al vanaf het begin met veel plezier de grote trom en Natalie is er als saxofoniste sinds een paar jaar bij: "Ik speel al vanaf mijn vroegste jeugd piano en ik kan dus aardig noten lezen. Toen ik lid werd van De 3e Helft heb ik gekozen voor saxofoon. Het is een heerlijk instrument en er zijn veel stukken in het carnavalsrepertoire die voor dit instrument geschikt zijn."

Ineke en Natalie zijn vol lof over hun orkestleider: "Thijs Apotheker is een geweldige dirigent. Hij is pas 20 jaar maar motiveert ons geweldig! Zelf speelt hij bij de Blue Band."

"We hebben het liefst muzikanten erbij vanaf ongeveer 30 jaar, die al ervaring hebben of die nog op les zijn. Die weten hoe leuk het spelen op muziekinstrument is of bij wie het weer begint te kriebelen. We zijn dus met name op zoek naar saxofonisten, van sopraansax tot baritonsax. Maar ook ook andere muziekinstrumenten zijn welkom."

Minder animo
"Het is best moeilijk om geoefende saxofonisten te vinden," vertelt het 3e Helft-duo: "Vroeger ging het allemaal veel soepeler. Veel mensen kwamen via de muziekschool terecht bij de fanfare in hun dorp of stad. Ze kregen daar een instrument, volgden de repetities en rolden dan bijna automatisch ook een dweilorkest in. De animo voor fanfare is tegenwoordig iets minder en dat merken we. Maar uit ervaring weten we hoe gezellig het is om met z'n allen te repeteren en wat een kick het geeft om samen op te treden tijdens het carnaval of bij een Kapellenfestival."

Meer info staat op de website van De 3e Helft.

Meer berichten