Van 10.00 tot ongeveer 19.00 uur is er een programma op de Sfeer&Smaakpleinen. Het complete programma met alle aanvangstijden staat op de website www.brabantsedag.nl.
Van 10.00 tot ongeveer 19.00 uur is er een programma op de Sfeer&Smaakpleinen. Het complete programma met alle aanvangstijden staat op de website www.brabantsedag.nl. (Foto: )

Brabantsedag; Ravenstein tot Roosendaal

  Cultuur

BRABANT - Op de 16 bouwplaatsen wordt gelast, getimmerd en gebouwd, maar ook gerepeteerd, genaaid en geschilderd; de huizenhoge rollende theaterdecors en het spel voor de 61e Brabantsedag, op zondag 26 augustus in Heeze,krijgen vorm. Het thema is dit jaar 'Van Ravenstein tot Roosendaal'.

Van 10.00 tot ongeveer 19.00 uur is er een programma op de Sfeer&Smaakpleinen.

Vanaf 10.00 uur is er vanaf verschillende punten op het parcours straattheater door Abacus: Steamroadsters; Close-Act Theatre: Birdmen en Cycling Circus. Muziek: Tamboerkorps Net Als Toen (N.A.T.) uit Heeze, het Koninklijk Woensels Muziekcorps uit Eindhoven en Jachthoorn en Trompetterkorps Gemert.

In Theater D'n Toversnest is traattheater: Bokkensprongen, muziek: The Paris Plan, Straattheater Pinocchio, muziek: Orgel Vreten.

In de kunstmarkt Pastorietuin is een keur aan beeldende kunstenaars in allerlei disciplines en stijlen. In het theater in de Gemeentehuistuin is steampunk-art on tour met metaalkunstenaar Marcel Boonen, beklim- en bespeelbare Grand Piano (doorlopend), spelen en knutselen voor de kleine gasten (doorlopend), muziek door Tilburgse singer-songwriter André van den Boogaart, muziek door skiffle band Small Time Crooks, origineel kook- en straattheater van Burning Raspberries, dans/theater van Panama Pictures en Flairck (15.45 - 17.00), met in de pauze en erna folkformatie Smidje Verholen.

In het theater bij het protestants kerkje en het kasteel zijn violiste Judith Noordzij en accordeonist Sven Van De Voorde; Gabriela Torres (viool) en Diederik Smulders, cello; Sophie Oltheten (harp); Guimar van der Weele, zang en Erik Verberne, gitaar; luisterliederen door Stephan Peters Kwartet; Singer-songwriter Oliver Pesch; muziek-theater door Ivoren Toren (doorlopend).

In theater Strabrecht is straattheater door Harley's Angels; Folk van Smidje Verholen; muziek-theater door Toon Maas, Notoire Fanfare; muziek van I N D I A N A H; feel good feest van herkenning door VOF de Kunst; muziek door Straatband Op de Vlucht.

In het theater aan de Geldropseweg is muziek door Brassta! en Straatband Op de Vlucht.

Deelnemende plaatsen zijn Moergestel, Tilburg, Helmond, Diessen, Breda, Babyloniënbroek, Ossendrecht, Budel Dorplein, Udenhout, Geldrop, Vught, Raamsdonk, Mierlo, Boxtel, Schijndel en Baarle-Nassau.

Het complete programma met alle aanvangstijden staat op de website van de Brabantsedag.

Meer berichten