Gastles door Rode Kruis over Serious Request

  Cultuur

Oss - Het Rode Kruis geeft maandag 28 november een gastles aan de dj’s van sCOOLradio op het Titus Brandsma Lyceum (TBL) aan de Molenstraat 30 in Oss. De gastles begint om 15.00 uur en eindigt rond 15.50 uur. Het betreft een voorbereiding op een actie om geld in te zamelen voor Serious Request.

Het is belangrijk dat leerlingen weten voor welk doel zij zich in gaan zetten bij de actie van Serious Request. Daarom komt vanuit het landelijke Rode Kruis een gastdocent een les verzorgen over het thema van Serious Request. Het doel dit jaar is het verminderen van het aantal kinderen dat sterft aan longontsteking. De gastdocent komt vertellen over de stand van zaken en gaat de interactie aan met leerlingen. Vanuit sCOOLradio nemen twaalf leerlingen deel aan de gastles. Leerlingen van de theatertechniekgroep die sCOOLradio zullen gaan ondersteunen bij het evenement in december zijn ook uitgenodigd om deel te nemen aan de gastles.

Om geld op te halen voor Serious Request/het Glazen Huis, doet sCOOLradio mee aan “Kom in actie”. Er wordt een benefietfeest voor de onderbouw van het TBL georganiseerd. Het feest, genaamd “SeriousFest”, vindt plaats op de vrijdag 16 december, 19.30 tot 23.00 uur. De opbrengst wordt gehaald uit kaartverkoop en winst op verkoop van eten en drinken. Kaartjes worden in de voorafgaande week verkocht tijdens de onderbouwpauzes in de Binnenhof, waar ook “SeriousFest” zal plaatsvinden. Tijdens het feest zullen alle 'crew'-taken worden opgenomen door sCOOLradio-dj's. De technische taken worden verricht door de theatertechniekgroep.

Dezelfde avond van “SeriousFest” vindt op de parkeerplaats van het TBL een ander radio-evenement plaats voor Serious Request, namelijk het Osse Glazen Huis. Dit evenement wordt georganiseerd door stichting Radio Delta (in samenwerking met het Jeugd Rode Kruis Oss). Er wordt dan drie dagen lang radio gemaakt vanuit een glazen unit en de opbrengsten middels verzoeknummers e.d. gaan naar Serious Request. Een aantal sCOOLradio-dj's er op zaterdag en zondag hun programma maken in het Glazen Huis.

Meer berichten