De Sneeuwkoningin.
De Sneeuwkoningin. (Foto: Inge Kotterman)

Sneeuwkoningin

  Cultuur

Oss - Toneelvereniging Internos speelt in december drie keer de familievoorstelling De Sneeuwkoningin. Gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Een verhaal over vriendschap in een modern jasje, dat raakt aan de actualiteit van de harde wereld waarin we momenteel leven, aldus Internos. "Een onderwerp dat raakt, zo vlak voor kerst, waar saamhorigheid en betrokkenheid centraal staan."

 Het verhaal gaat over Jana en Sanne, twee vriendinnen, allebei lid van dansgroep The Roses. Als er op een koude winteravond sneeuw valt, vertelt de hippe oma van Jana het verhaal van de Sneeuwkoningin: iedere keer als er sneeuw valt, zal er een scherf van de toverspiegel van de Sneeuwkoningin mee naar de aarde komen. Word je geprikt door de spiegelscherf, dan verandert je hart in een klomp ijs. De Sneeuwkoningin komt je dan halen om je mee te nemen naar haar ijspaleis. 

Jana en Sanne moeten lachen om het verhaal en nemen het niet echt serieus. Maar als Sanne geprikt wordt en de Sneeuwkoningin haar daadwerkelijk komt halen, is het met het lachen gauw gedaan. Jana begint aan een lange zoektocht naar haar vriendin.  Ze komt in een sprookjeswereld terecht en ontmoet op haar reis een roversbende én een koningin met haar lakei. Of Sanne haar vriendin vindt? Dat kun je zien in de voorstelling!

Naast leden van Internos dansen in deze muzikale familievoorstelling 27 kinderen mee: kinderen van spelers met hun vriendjes en vriendinnetjes.

De familievoorstelling wordt drie keer opgevoerd in de Rabo Zaal van Theater De Lievekamp in Oss: zaterdag 17 december 2016 om 19.00 uur; zondag 18 december 2016 om 13.30 uur en om 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden en bij het theater en kosten 10 euro.
 

Meer berichten