Het duo Cordon Rouge trapt zaterdag 13 oktober af met hun charmante frenchpop bij Museum Jan Cunen. Daarna is er tot 01.00 uur muziek op vijftien locaties, met vervolgens de afterparty bij de Groene Engel. Foto: kade104
Het duo Cordon Rouge trapt zaterdag 13 oktober af met hun charmante frenchpop bij Museum Jan Cunen. Daarna is er tot 01.00 uur muziek op vijftien locaties, met vervolgens de afterparty bij de Groene Engel. Foto: kade104 (Foto: Kade104 - Harold van de Kamp)

Bands rock-'n-rouleren bij de Popronde in Oss

  Cultuur

OSS - De Popronde, het grootste gratis rondreizende festival van Nederland, legt zaterdag 13 oktober aan in Oss. In het Osse centrum presenteren meer dan 32 acts zich op vijftien locaties. Dit jaar sluiten ook Theater de Lievekamp en het café van Groene Engel aan als speellocatie.

Andere nieuwe podia zijn koffie- en wijnbar Zeven en café Hei & Ikke 2.0. Daar en op dertien andere locaties spelen bands en artiesten als Elijah Water, Banganagangbangers en Donkey Kung Fu. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde Oss start om 14.00 uur met de charmante frenchpop van Cordon Rouge in Museum Jan Cunen. Daarna gaat het programma verder met, in zaal Marag van Theater De Lievekamp, 't Libre, waar de talenten die zijn geselecteerd door 3voor12 het podium pakken. In het museum vertonen de OOR-talenten hun kunsten en er wordt een lekker gerockt in Café Lollipop en heerlijk gedanst bij Taverne Silvas.

Ook in Zeven, Hei & Ikke 2.0, De Machinist, Rebel, De Nieuwe Wereld, La Colline, H32 en 't Hof in de Houtstraat zijn optredens van onder andere O, Kutjes, Elijah Waters, Donkey Kung Fu en Luna Mae. Vanaf 01.00 uur is Groene Engel de plek waar de afterparty losbarst, met Banganagangbangers wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

De Popronde is het reizende muziekfestival van Nederland. Dit najaar reizen meer dan 140 geselecteerde Poprondebands en acts door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in vier verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef'Special, Rondé en My Baby. Meer informatie over de Popronde staat op de website van de Popronde.

Meer berichten