De 18-jarige Osse scholiere Chakira Haiat met de poster van het evenement.
De 18-jarige Osse scholiere Chakira Haiat met de poster van het evenement.

Muzikale benefietavond voor vluchtelingen door scholiere

  Cultuur

De 18-jarige Osse scholiere Chakira Haiat organiseert Blackout, een benefietavond voor Stichting Oss Verwelkomt Vluchtelingen, met bekende artiesten als Soufiane Eddyani en Botan en Ali Papito van Vluchteling Vlogs. Zaterdag 17 december vanaf 20.30 uur in de Groene Engel in Oss.

Oss - Toen Chakira voor school een project in het kader van cultuur mocht doen, kwam ze op het idee van Blackout. "Meestal zijn benefietfeesten gericht op wat oudere mensen, maar deze is echt gericht op jongeren van mijn eigen leeftijd."

Zoals veel mensen vragen ook Osse jongeren zich weleens af wat voor leven en toekomstdromen hun leeftijdsgenoten hebben die zijn weggevlucht uit landen als Syrië. "Het zou zomaar kunnen dat zij het soms even niet meer zo goed weten. Een soort black-out, zo kwam ik op de naam."

´God Vergeef Me´

Headliner van de avond is de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani. Zijn videoclip 'God Vergeef Me' had binnen no time al meer dan vijf miljoen views op YouTube. Verder zijn er dj's uit Oss en uit Syrië en ook de Osse rappers Dalba, Shivaa, ETI en Jerra treden op.

"Wat heel speciaal wordt, is het optreden van Rico, Sho & friends", volgens Chakira. Een tijdje terug nam rapper Rico het initiatief om samen met wat jongens uit het asielzoekerscentrum wat muziek te maken. Dat ging met handen en voeten, maar het eerste nummer was meteen raak. Chakira: "Het gaat over 'afstand'. Een van de Syrische jongens rapt in het Arabisch over hoe het is om ver weg te zijn van zijn familie, vrienden en zijn oude leven thuis, terwijl Rico rapt over hoe hij hier via de media hoort wat er allemaal gaande is ver weg van zijn bed."

De vloggers Botan en Ali Papito van Vluchtelingen Vlogs zijn special guests en ook acteur Jord Knotter (Job de Jong, Goede Tijden Slechte Tijden) is van de partij.

Sponsoring

Om het evenement te kunnen organiseren, is Chakira op zoek gegaan naar sponsoren.
"Shakura Energy drink sponsort drieduizend blikjes en flesjes MoGu MoGu, die ik nu op drie scholen mag verkopen. Verder sponsort JackoPolo drinks wat voor de artistcatering. Andere sponsoren zijn ook nog welkom, wie wat wil bijdragen kan met mij contact opnemen."

Meer berichten